Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais-profilen: "Sista chansen för HBK ikväll"

INFÖR GAIS-HALMSTAD: Ett i princip avsågat Halmstad - men Gais-veteranen Jonas Lundén vägrar underskatta kvällens motståndare.
- De har spelat bättre under sin nye tränare, säger Lundén.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Markus Gustafsson, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Alvaro Santos, Wanderson do Carmo

Skador/avstängningar: Richard Spong, Mohammed Abdulrahman (s)

Han är formstarkast:
Henri Sillanpää. Var suverän senast, trots 0-2 förlust mot Häcken. Fick fortsatt förtroende i kassen trots att Dime Jankulovski var tillbaka efter skada och såg till att inte förlustmarginalen blev betydligt större. Borde med all sannolikhet få fortsatt förtroende i mål ikväll.

Gais-citat:

- Det är alltid tungt att förlora och framförallt ett derby. Matchen stod och vägde fram till det att de gjorde 1-0. Då fick de matchen helt dit de ville, säger Jonas Lundén till FotbollDirekt.se

- Vi måste hitta tillbaka till vårt spel och göra det vi gör bäst. Vi kan inte tänka på något annat, fortsätter Lundén.

Risk för underskattning mot ett Halmstad som i princip är avsågat?

- Nej det tycker jag inte. Det kommer bli en tuff match och de kommer kriga stenhårt. Det kan vara deras sista chans att få lite kontakt nu så vi kan inte slappna av. Jag har sett HBK lite på slutet och sedan de fick in sin nye tränare tycker jag de har spelat bättre och faktiskt varit förtjänta av mer poäng än vad de fått ihop.

HALMSTAD

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson - Viktor Ljung, Tomas Zvirgsdauskas, Ryan Miller, Christian Järdler - Michael Görlitz, Anel Raskaj, Kristoffer Thydell, Marcus Olsson - Joe Sise, Emil Salomonsson

Skador/avstängningar:
Mikael Rosén, Ardian Rexhepi, Johnny Lundberg (s).

Han är formstarkast: Emil Salomonsson. Det är inte helt lätt att hitta någon som är formstarkast i Halmstad just nu men ytterbacken Salomonsson har acklimatiserat sig mer och mer till sin nya roll som anfallare. Satte en straff senast mot Blåvitt och skapade även ett par halvchanser. Det kan mycket väl komma att lossna ordentligt snart för Emil.

Halmstad-citat: - Bitvis i matcherna visar vi vad vi kan men vi orkar inte hela vägen. Vi kan inte bara skylla på att de små marginalerna är mot oss längre, sa Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se efter matchen mot IFK Göteborg.

- Jag föredrar att spela som offensiv ytterback men nu skulle mina offensiva egenskaper utnyttjas mer centralt i banan. Det tar ett tag innan jag kommer till min rätt i den anfallsrollen. Jag har ju trots att inte spelat anfallare på den här nivån tidigare, fortsatte Salomonsson.

- Vi måste ge oss själva chansen att vinna och det gör vi genom att inte släppa in något tidigt mål och på det viset få en positiv känsla och start, säger tränaren Jens Gustavsson till FotbollDirekt.se.

Publicerad 2011-08-01 kl 15:35
Annons
Annons
Annons