POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais revansch: "Många som vill revidera tipsen nu"

Gais långa forwardsjakt slutade med två allsvenska skyttekungar - Wanderson och Razak Omotoyossi är klara. Bottentippade Gais pustar ut:
- Detta känns naturligtvis bra efter den långa vintern, säger klubbens sportchef.

- Vi har ju noterat tipsen i medierna, att vi ligger i botten. Och det är nog många som vill revidera de tipsen nu, säger Gais sportchef Mats Persson till FotbollDirekt.se efter supervärvningarna.

Under vintern har Gais bedrivit en idog och i vissas ögon desperat forwardsjakt. Klubben har inte gjort någon hemlighet av var på planen man behövt förstärka och den ena provspelaren efter den andra har passerat revy - men antingen valts bort eller själva valt bort Gais.
Men med transferfönstret igenbommat stod man plötsligt där med två allsvenska skyttekungar - Wanderson (18 mål 2009) och Razak Omotoyossi (14 mål 2007).

- Wanderson har ju varit på gång en längre tid. Vi trodde hela tiden att det skulle lösa sig, även om det var tveksamt ett tag. Omotoyossi fick vi höra om för några veckor sedan.

Men även om namnen förpliktigar vill inte Mats Persson se spelarna som någon "quick-fix" för Gais. Formen är osäker på bägge och kontrakten löper ut efter 19 matcher. Wanderson är då förlorad och Omotoyossi lär med bra spel för Gais locka till sig intresse från mer penningstarka klubbar.

- Jag vet ingenting alls om Omotoyossis form, det är upp till oss att få honom spelklar. Men vi tror ju att bägge ska kunna gå in tidigt, kanske redan i premiären om det löser sig med alla papper. De är såpass bra att de kan bidra med mycket även om de inte är i toppform. 

- På ett sätt är det ju chansningar. Men isåfall är det bra chansningar. Ska man chansa är det ju bättre med tunga namn som man vet vad de kan, än med en oetablerad spelare som varit bra i någon liga vi inte har koll på.

- Sedan måste vi jobba vidare med nya namn till nästa fönster. Helst vill man ju ha en långsiktig lösning, men vi är medvetna om att det mycket väl kan bli nya korttidskontrakt, det är så för en klubb av vår storlek.

Oavsett så stiger nu förväntningarna på Gais, som av många tippats som en nedflyttningskandidat på grund av en svag offensiv. Att kunna spela två tredjedelar av serien med två såpass starka namn borde borga för en liten revidering av den egna målsättningen, men Mats Persson väljer att ligga lågt

- I styrelsen har vi satt upp topp tio som mål och högre än så vill vi inte sträcka oss. Men vi känner oss förstås säkrare på att klara av den målsättningen nu.

 

 

Publicerad 2011-04-01 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå