POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gais siktar på tredje raka derbysegern

Derbyn och Gais har varit en lyckad kombination den är säsongen. Derbyn och IFK Göteborg har inte alls varit en lika lyckad kombination. Inte heller har spelet på bortaplan fungerat för Blåvitt men när nu laget spelar hemma borta hoppas laget på en förändring. Inte minst med tanke på att Tobias Hysén verkar stormtrivas på den nya arenan.

- Det gäller för oss att hålla ordning på Tobias Hysén när han löper iväg och täta ytorna runt honom, säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

GAIS

Skador/avstängningar: Johan Pettersson (s), Gudjon Baldvinsson (s), Gudmundur Gunnarsson (s).

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Fredrik Lundgren, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson - Richard Spong, Eyjolfur Hedinsson – Mattias Lindström, Wanderson, Tommy Lycén - Pär Ericsson.

Håll ögonen på: Pär Ericsson har spelat till sig en ordinarie plats som ensam anfallare hos Gais efter flytten från Carlstad United och sedemera Degerfors. Har visat att hans fotbollskunskaper är fullt dugliga också för Allsvenskan.

Gais-snack: - Det är ett derby. Allt kan hända. Det gäller vara mentalt förberedd inför en sådan här match. Men vi har spelat bra i de två tidigare derbyna (5-1 mot ÖIS och 3-0 mot Häcken) så vi hoppas att det håller i sig, säger tränaren Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

- IFK är bra på inläggsspel och bra på att hitta Tobias Hysén i djupled. Det gäller att hålla ordning på honom när han löper iväg och täta ytorna runt honom.

- Dagsformen? Tja, jag säger så här: Jag hoppas och tror att vi kommer in revanschsugna till matchen.  

IFK GÖTEBORG

Skadade/avstängda: Thomas Olsson (s), Petter Björlund (s), Wlliam Atashkade (s)

Preliminär startelva: Kim Christensen - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson - Stefan Selakovic, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Robin Söder - Tobias Hysén.

Håll ögonen på: Pontus Wernbloom. Snart försvinner han till proffslivet. Vill förstås ta tillfället i akt att visa att han är värd proffschansen.

IFK-snack: - Vi ska spela som på hemmaplan den här gången, säger tränaren Teddy Olausson till klubbens hemsida.

- Det har fungerat bra på den nya arenan så här långt och vår ambition är att spela samma fotboll, även om det står ett annat klubbnamn först på anslagstavlan.

- Vi har haft det väldigt tufft mot Gais senaste åren och utgår från att det blir så även denna gång. Det gäller för oss att komma upp i en nivå vi har kapacitet för.

FotbollDirekt-kommentar: - IFK Göteborg har verkligen tagit den nya arenan till sig på allvar och har varit i det närmaste oslagbart inom nya Gamla Ullevis väggar. Det har gått sämre på bortaplan, bara en seger så här långt. Gais startade säsongen skapligt men mot Örebro senast fanns mycket i övrigt att önska. Det gäller för Gais att Wanderson har vaknat på rätt sida och är på spelhumör och kan hota IFK Göteborgs täta backlinje om Gais ska kunna ge Blåvitt en hård match om segern.  För Göteborg gäller det att laget gör första målet. I samtliga sex matcher som laget har gjort det har man också vunnit matchen.

Publicerad 2009-05-20 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå