POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais-talangen förlänger: "Superettan bra för mig"

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX

Mirza Mujcic bevakar Moestafa El Kabir

18-årige talangen Mirza Mujcic har tagit klivet in i Gais startelva och förlängde på fredagen sitt kontrakt. Nu hoppas försvarstalangen att hans personliga utveckling gynnas av Superettan-spel.

Sportchefen Mats Persson avslöjade på sin sedvanliga presskonferens inför Gais-Syrianska att 18-årige försvarstalangen Mirza Mujcic just hade skrivit på ett nytt kontrakt till 2014, och förklarade att det är spelare som Mujcic som kommer ta klubben tillbaka till Allsvenskan inom några år.

– Det är en spelare som förhoppningsvis kommer spela en viktig roll för Gais i Superettan nästa år, det är viktigt för oss att knyta upp honom i ett par år till, sade Persson.

Mujcic själv är besviken efter förlusten mot Syrianska (1-4), men han skiner upp när hans kontraktsförlängning kommer på tal.
– Det känns jätteskönt, jag ser verkligen fram emot de kommande åren, säger han till FotbollDirekt.se.

Mirza Mujcic fick först chansen i a-laget som vänsterback tidigt i höstas, men i de senaste matcherna har U18-landslagsmannen spelat på sin naturliga position som mittback och växt in i startelvan. Bland annat utsågs han till matchens bästa spelare i det mållösa derbyt mot IFK Göteborg i början av veckan.

Men försvarstalangens intåg i a-laget till trots – med sex omgångar kvar är jumbon Gais så gott som klart för nedflyttning. Laget har 14 poäng upp till Gif Sundsvall på kvalplatsen och inte ens i teorin är det knappt möjligt att klara sig kvar längre.
– Det är bara för oss att ta nya tag i Superettan och visa att vi hör hemma i Allsvenskan, säger Mujcic målmedvetet.

Tror du att spel i Superettan kommer gynna din personliga utveckling?
– Ja ja ja, Superettan är för min personliga del jättebra. Jag kommer bara utvecklas där, det är fortfarande en hög nivå och jag hoppas få spela kontinuerligt, säger 18-åringen.

Publicerad 2012-09-29 kl 11:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå