Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais tar hjälp av SvFF för att få Omotoyossi spelklar

Allsvenskan

Gais hoppas att en ny skrivelse till Fifa ska få Razak Omotoyossi spelklar. Göteborgsklubben hävdar att anfallarens övergång från Metz till Swansea var ogiltig, eftersom han inte hade kontrakt med den walesiska klubben.

Fifa kan godkänna värvningar utanför övergångsperioderna om det handlar om kontraktslösa spelare.

Det internationella fotbollförbundet avslog tidigare Gais ansökan med motiveringen att Omotoyossi är registrerad för Swansea. En övergång från franska klubben Metz skedde när anfallaren från Benin provspelade för Swansea.

-Transfern från det franska förbundet var felaktig eftersom Razak inte hade skrivit kontrakt med Swansea. Han var med i en träningsmatch som amatör och var alltså fortfarande arbetslös, säger Gais sportchef Mats Persson.

Via Svenska fotbollförbundet kommer nu Gais att skriva till Fifa och hävda att det franska förbundet ska godkänna övergången. Detta eftersom Razak Omotoyossi felaktigt blivit registrerad av det walesiska förbundet.

ANNONS

-Vi tror att Fifas grundidé är att alla spelare ska få chansen att utöva sitt yrke. Razak har utan egen förskyllan hamnat i denna situation. Han borde få en möjlighet att ta ett arbete, säger Persson.

Gais hoppas på besked från Fifa under veckan efter påsk.

TT

Publicerad 2011-04-19 kl 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto