POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais utan stjärnduon: "Ingen tjänar på att de spelar"

INFÖR NORRKÖPING-GAIS:

Ingen Wanderson, ingen Omotoyossi. Men trots att stjärnorna saknas känner sig nederlagstippade Gais redo för premiär.
- Vi har ett bra lag som det är, säger Gaiskaptenen Fredrik Lundgren.

NORRKÖPING

Bekräftad startelva (4-3-3): Abbas Hassan - Martin Smedberg Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Astrit Ajdarevic, Marcus Falk-Olander, Petru Racu - Imad Khalili, Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani

Skador/avstängningar: Anders Whass (s), Bruno Santos (s), Russel Mwafulirva (s), Riki Cakic (s).

Håll ögonen på: Astrit Ajdarevic. Glimtade till emellanåt i Örebro men har imponerat mest hela tiden sedan han kom till Norrköping. Blir en viktig motor hos nykomlingen och är vital om IFK ska få offensiven att fungera.

Norrköping-snack:

- Jag har en bra känsla i kroppen. Vi har hunnit med så pass mycket att vi är redo för allsvenskan. Jag hoppas att Parken ska bli en borg för oss. Här ska vi kunna vara starka, säger Norrköpingstränaren Janne Andersson till nt.se.

- Det blir Abbas Hassan som står i mål. Hur jag tänker, det tänker jag nog behålla för mig själv. Vi har lyckan att ha två målvakter att välja mellan. Nu blev det Abbas. Men det är en konkurrenssituation fortfarande. Att jag tar ut Abbas innebär inte att han är given i 30 matcher.

- Beslutet om hur övriga laget skulle se ut tog jag egentligen redan på lägret. Backlinjen var ganska given utefter skadorna vi haft. Eftersom vi haft så många nya spelare har jag velat spela in startelvan.

GAIS

Preliminär startelva (4-4-2): Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Mervan Celik - Alvaro Santos, Amadaiya Rennie.

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Mohammed Abdulrahman (s), Hallgrimur Jonasson (s), Romarinho (s), Alexander Angelin (s).

Håll ögonen på: Alvaro Santos. Brassen är åter redo för spel i högsta serien. Efter långvarig skadefrånvaro är dock frågan hur formen är. Har själv lovat att göra göra 15 mål i år och har onekligen kapaciteten om han får vara skadefri och hittar stimmet. Upp till bevis.

Gais-snack:

- Vi har en bra känsla, stor skillnad mot från början i året. Då satt man och undrade vad det var för killar som skulle komma. Och så kom det tre... säger Gais-kaptenen Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Det känns som väldigt bra killar. Tycker det såg bra ut redan innan, men det är klart att vi får en annan tyngd med dom. Men lika mycket som det "neggades" innan när det inte kom några nyförvärv, lika mycket flyger folk iväg nu när de väl kom. Sanningen ligger nog någonstans där emellan.

- Vi har hela tiden vetat att om det skulle lösa sig så skulle det bli i sista minuten. Vi måste ge dem en chans att hinna komma i form. Ingen hade tjänat på att de skulle spelat direkt. Jag tycker det är helt rätt väg att gå. Vi har ett bra lag som det är.

- Norrköping är ett lag med många nyförvärv och man märker att de har en satsning på gång. Men de ska få ihop det på kort tid och det är väl det som talar för oss.

FD-ANALYS:
Givetvis blir det en positiv injektion för hela Gais med de två tunga
nyförvärven, även att de inte spelar mot Norrköping. Makrillarna kan dessutom räkna med ett rejält bortastöd, hela elva bussar lassas till Norrköping.
Nykomlingen IFK har onekligen något intressant på gång. På hemmaplan vill laget vara spelförande i Janne Anderssons 4-3-3-spel och på Nya Parkens konstgräs finns förutsättningarna för ett bra passningsspel. Här blir Astrit Ajdarevic väldigt viktig med sin kreativitet.
Gais motdrag blir ett hårt slitande mittfält med Johan Mårtensson i spetsen. Kan Gais lyckas taktiskt i sitt bortaspel finns Alvaro Santos längst fram som potentiell matchvinnare.
"Peking" ska få ihop ett lag av alla de nya spelarna och risken finns att det inte sitter än. Men med en inspirerad hemmapublik och med tanke på att nykomlingar av tradition brukar vara bra på våren är Norrköping knapp favorit.

Publicerad 2011-04-02 kl 18:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå