POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

“Gais välmående viktigare än Wanderson”

Nu ser Gais till sist ut att göra sig av med Wanderson. Brassens stjärna har dalat, samtidigt behöver klubben pengar. Gais lagkapten förstår sin klubb:
- Att klara oss kvar i allsvenskan men gå under ekonomiskt är inget alternativ, säger Fredrik Lundgren.

Wanderson är på väg att lånas ut till ryska Krasnodar i transferfönstrets elfte timme. 6 september stänger fönstret i Ryssland, och en lånedeal uppges nu vara mycket nära att gå i lås. Krasnodar tar i så fall över Wanderson året ut med en köpoption. Gais lagkapten Fredrik Lundgren känner inte till uppgifterna, men har förståelse för klubben.

- Det här är nya uppgifter för mig, men om det är så att det finns en intresserad klubb och Wanderson vill dit så förstår jag om det blir affär, säger Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Det är ingen hemlighet att vi behöver “korta pengar”, och oavsett vilken spelare det handlar om så är det klubbens välmående som är viktigast. Att klara oss kvar i allsvenskan men gå under ekonomiskt är inget alternativ. Jag vet att klubben har som mål att klara driften nästa år och det har ju varit aktuellt med en flytt för honom för att klara ekonomin.

Men det känns inte som att ni “säljer” alla möjligheter att klara er kvar nu? 

- Nej, ingen är oumbärlig. Det är så klart en förlust för oss på planen, med tanke på vilken duktig spelare det är, men vi ska klara det här som ett lag.

- Jag visste som sagt inte om det här, men nuförtiden är det ju fönster på glänt mest hela tiden, och tydligen är ryska fönstret fortfarande öppet då. Men det är de som är planen vid varje givet tillfälle som ska göra det. Vi måste spela som ett lag. Nu spelar det ingen roll hur vi tar poängen, vi behöver inte spela så jäkla snyggt hela tiden. Möjligheterna blir mindre för varje omgång vi inte vinner, men vi har gett oss fan på att göra allt vi bara kan för att klara det.

 

Publicerad 2012-09-04 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå