Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais vill ha hela Santossumman

Allsvenskan

Alvaro Santos framtid ligger i händerna på Gais. Det är de svartgröna som har rätt till övergångssumman för anfallaren och nu vill man sälja anfallaren så fort som möjligt.

Álvaro Santos är utlånad från Örgryte till Gais under hela säsongen. Men det är inte ÖIS och dess konkursförvaltare som får betalt om anfallaren går till Helsingborg i sommar.

Istället har Gais rätt till hela övergångssumman.
– När vi lånade Álvaro så tog vi över hans lön och grejer. I gengäld ville vi ha pengarna för en eventuell försäljning. Så det är vi som får hela övergångssumman, säger ordföranden Christer Wallin till TT.

Enligt Wallin lutar det dock mot att Santos kommer att stanna i Gais.
– Som det ser ut just nu så kommer Alvaro att spela i Gais säsongen ut. Men, vi jobbar på att hitta en ersättare och om vi lyckas med det så släpper vi Alvaro direkt.

ANNONS

Det skulle innebära att 31-åringen missar chansen att vinna guld med HIF. Men advokaten Ulf Sahlin, som samarbetar med Örgryte Fotboll AB:s konkursförvaltare Christian Andersch, menar att Gais vill sälja Santos redan nu.
– Det finns ett avtal som säger att Gais har rätt att sälja och få hela övergångssumman, men det beror på hur stor summan är och när de säljer spelaren. Det är ju så att avtalet sträcker sig året ut och sedan har inte Gais något med honom att göra. Så ja, det kan ju stämma att de har ett intresse av att sälja honom innan avtalet går ut, säger Sahlin.

Martin Petersson

Publicerad 2011-08-10 kl 17:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto