Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gaistränare till Ålborg - igen

I vintras lämnade Magnus Pehrsson Gais för Ålborg. Nu följer assisterande tränaren Patrik Johansson efter.

- Jag slutar här idag och börjar i Ålborg på måndag, säger Johansson till FotbollDirekt.se.

När Magnus Pehrsson tog över Gais inför säsongen 2008 tog han Patrik Johansson till klubben och gjorde honom till assisterande tränare. Johansson som tidigare hade varit chefstränare i bland annat Landskrona Bois.

Pehrsson lämnade Gais för danska toppklubben Ålborg under vintern, men Johansson stannade kvar i Gais och blev istället assisterande tränare till Alexander Axén.

Mitt under den spännande upplösningen av allsvenskan går Johansson från Gais för att bli hjälptränare åt Magnus Pehrsson - igen. Anledningen är att Ålborgs assisterande tränare Allan Kuhn tagit över FC Midtjylland och att hans plats har blivit ledig.
- Magnus ville hitta en lösning snabbt där han fick in någon där han var säker på vad han skulle få. Jag och Magnus känner ju varandra väl sedan tidigare.

Patrik Johansson lämnar Gais under ett kritiskt läge när laget har ett tungt degraderingshot hängande över sig med nio allsvenska omgångar kvar att spela.
- Det är klart att det är blandade känslor när vi är inne i det här skedet. Samtidigt hade jag bestämt för att det var sista året i Gais. Jag har familjen kvar i Landskrona och det har inte varit någon bra lösning. Sedan kom den här möjligheten och det var nu eller aldrig. Gais får också ersättning eftersom de tar mig nu under säsongen, berättar Patrik Johansson.

Ålborg har fått en mycket bra start på säsongen och parkerar för närvarande på andra plats, två poäng efter sensationen Århus.
- Det här är både en sportslig och ekonomisk möjlighet för mig.

Publicerad 2009-09-04 kl 14:15
Annons
Annons
Annons