Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Gall skjuter drömmål efter drömmål för MFF: ”Det var därför vi köpte honom”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Galls drömmål i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Romain Gall fortsätter att göra avgörande poäng för Malmö FF. Dagens 0-1-mål mot IFK Göteborg var hans sjunde poäng på de sju senaste starterna. 
- Varje gång han spelar så bidrar han med mål och assist, säger Uwe Rösler. 

Romain Gall har spelat knappt 1900 minuter i allsvenskan i år och har hunnit med ett klubbyte till Malmö FF, men han har ändå kommit upp på 13 mål och fem assist, trots att han oftast utgår från en position från mittfältet. Mot IFK Göteborg var det dags igen. 

0-0 efter 65 minuter, Romain Gall vände upp, tog ett distansskott, och 0-1. 

- Jag tog en touch, såg att det fanns en lucka för mig att skjuta, och jag tog den chansen och den gick in, sa Gall och fick det att låta enkelt. 

- Ett fint mål i dag. Glad att jag kunde hjälpa laget att få det andra målet också, så vi kunde låsa upp situationen vi satt i. 

Uwe Rösler berättade på presskonferensen efter matchen att han hade planerat att starta med Arnor Traustason, men att Galls insats mot Örebro gjorde att ledarstaben ändrade sina planer och startade med Gall istället. Detta för att bygga upp Galls självförtroende ännu mer inför avgörande matcher mot bland annat Sarpsborg, Elfsborg, och Gent. 

- De kommande tre matcherna kommer det finnas en period där vi behöver ändra matchbilden, och han är en spelare som ändrar matcher. Desto högre hans självförtroende är, desto högre är sannolikheten att han bidrar.

Gall har redan gjort flera snygga mål för Malmö FF, och enligt Sofascore är det endast Paulinho (88) och David Moberg Karlsson (78) som har tagit fler avslut än Gall (70) under 2018. 

- Det var därför vi köpte honom. Pojken har en speciell kvalitet: han är en väldigt bra avslutare utanför boxen. Han kan spela på flera positioner, jag tror han måste vänja sig ännu mer på sättet vi spelar, men varje gång han spelar så bidrar han med mål och assist. Jag är så glad att han är här. Det var ett väldigt bra köp av klubben. Både nu, men också för åren som kommer. Han har stor potential, jobbar väldigt hårt, han klagar inte när han inte startar varje match.

När det gäller MFF:s övriga mittfältare så byttes Anders Christiansen in, men gick ut med en känning i slutet av matchen när alla byten av gjorda. Enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson var det endast en försiktighetsåtgärd inför matchen mot Sarpsborg på torsdag.  

Publicerad 2018-11-04 kl 22:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons