POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Galls debut i MFF avklarad - som central mittfältare: ”Överlag en väldigt bra insats”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF-Norrköping i spelaren.

MALMÖ. Malmö FF:s centrala mittfältskonkurrens blev på lördagen en spelare starkare.
Romain Gall har nu visat att han håller bra allsvensk nivå där också.

Romain Gall, köpt för drygt fem miljoner kronor, fick på lördagen göra sin Malmö FF-debut mot IFK Norrköping (2-1). Han hade blivit kvar på bänken i två andra matcher, men Uwe Rösler hade pratat om hur intressant fransk-amerikanen varit på träningarna.

Det har dock varit oklart var han ska få plats i den här 3-5-2-formationen. Anfallare? Vingback? Central mittfältare? Det blev central mittfältare den här gången, i den mer attackerande vänstra rollen som Arnor Traustason har haft. 

- Min roll är högre upp än de övriga två, men jag måste hinna tillbaka. Jag måste vänja mig vid det, men det kommer komma naturligt med matcher och träning, sa Gall efter matchen. 

- Det här var fantastiskt. Att spela i en sådan arena, med fans som visar den uppskattningen och är högljudda hela matchen. Det är för sånt här man spelar för. 

Gall, som under halvåret i Gif Sundsvall gjorde sju mål och tre assist, fick bland annat mycket beröm av Markus Rosenberg efter matchen. 

- Jättebra. Några enkla bolltapp, men det är inte lätt när man kommer hit från en liten mindre förening. Mycket folk, mycket nerver. Överlag en väldigt bra insats. 

Dessutom borde det kanske blivit mål. Han själv hade några distansskott, men framför allt var han vid flera tillfällen fri mot mål, men medspelarna såg det inte. 

- Särskilt en gång, när jag kände jag var helt fri och jag kunde fått den. Kanske nästa gång...

Publicerad 2018-07-29 kl 09:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå