Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gamle Hammarbyhjälten vill sänka Dif - igen: "Dags för en upprepning"

Här är Hammarbyhjälten som vill skjuta bort Djurgården från allsvenskan. Precis som han gjorde med matchens sista spark i ett kultderby för tolv år sedan.
- Det är dags för en upprepning, säger Assyriskas Filip Bergman till fotbollskanalen.se.

På den tiden spelade både Blåränderna och Bajen i dåvarande Norrettan, och båda var piskade att vinna för att nå uppflyttning. Efter två minuters övertid ledde Dif med 1-2 och hoppet var ute för Hammarby.

- Men så fick jag bollen och klappade till. Det var viktigt för vi fick absolut inte förlora. Efter det gick vi felfria genom avslutningen av serien och tog oss upp i allsvenskan, minns Filip Bergman.

Matchen blev omedelbart legendarisk i Hammarbykretsar, och Bergmans mål inledde den framgångsera för klubben, som definitivt tog slut i och med årets ras till Superettan.

- Än i dag kommer folk fram till mig och påminner om mitt mål. Många kommer ihåg vad som hände och gratulerar, säger Filip Bergman.

På onsdag möter han Djurgården på nytt. Den här gången i ett direkt avgörande kvalspel med Assyriska.

- Vi har chansen att hota dem och för egen del tänker jag så här: Är det någon gång man ska kliva fram så är det nu. Jag har ännu inte gjort mål den här säsongen och känner att det här läget vore perfekt, säger Bergman.

Han beskriver sitt nuvarande lag som anfallskickligt, med ett bra grundspel och tror att det goda självförtroende som finns i truppen kan räcka för att knäcka Stockholmsrivalen.

- Inspirationen för oss är ju enorm. Tänk att vi får möjlighet att tvåla till det gäng som dominerat svensk fotboll under 2000-talet, säger Bergman.

Hammarby ligger honom fortfarande varmt om hjärtat och ett par matcher live har han sett under 2009.

- Men nu är det förstås Assyriska jag bryr mig mest om. Förhoppningsvis kan jag lyckas med något liknande som det där gamla skottet mot Djurgården. Det vore en fantastisk upplevelse.

Publicerad 2009-11-02 kl 13:29
Annons
Annons
Annons