Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Går för islänning: “En fantastisk person”

Har bestämt sig - nu vill Sundsvall vaska fram pengar för att värva isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson.
- Vi vet ungefär vad det kommer att kosta men vi måste diskutera internt om vi kan skapa de ekonomiska ­förutsättningarna, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige.

Jon Gudni Fjoluson tränade med Sundsvall i fredags och klubben har nu bestämt sig. Man vill ha den 23-årige mittbacken, som till belgiska Germinal Beerschot. Men det kommer kosta.

– Som fotbollsspelare visste vi om hans kvalitéer, men hans helg här har förstärkt våra ­intryck av honom som person också, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom till forzagif.se.

– Men vi är inte i fas att ­börja prata med hans klubb ­Beerschot. Vi vet ungefär vad det kommer att kosta men vi måste diskutera internt om vi kan skapa de ekonomiska ­förutsättningarna.

Eventuellt kan externt kapital komma att användas genom riskkapitalbolaget Norrlands Invest AB.

– De får möjligheten att vara med där. Vi har en väldigt bra dialog med dem men de måste också diskutera innan de kommer med något besked, säger Hagblom.

Fjoluson själv är också klar med vad han vill.

– Jag sa till min klubb i somras, efter förra säsongen, att jag ville lämna. De sa att de helt förstod och att de inte skulle stoppa mig, säger islänningen, och fortsätter:

– Nu ska min manager och GIF Sundsvall försöka hitta en lösning för att det ska bli Sundsvall.

Publicerad 2012-08-20 kl 07:07
Annons
Annons
Annons