Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Går inte särskilja MFF och HIF"

HIF ser ut att sakna två mittbackar inför matchen i sista omgången. Hos MFF är flera tunga namn i riskzonen för avstängning. Men oavsett vilket lär det inte påverka lagen allt för mycket.

- Nej. Båda lagen har så breda trupper att de borde kunna hantera det för en ensakta match. De är så jämna att man inte kan särskilja de här båda lagen, säger Canal+ fotbollsexpert Pelle Blohm till FotbollDirekt.se.

Bara målskillnad har skiljt Helsingborg och Malmö FF åt under de senaste omgångarna av allsvenskan. Nu har HIF en poängmässig fördel, som dock MFF kan utjämna på måndagskvällen.
Båda lagen har matcher på hemmaplan i slutomgången som kan komma att visa sig bli helt avgörande.

- Och då tror jag det inte spelar så stor roll om lagen saknar spelare. Bara att ta Helsingborg som exempel när det har försvunnit spelare har de fortsatt att spela bra och haft nya spelare som gått in och agerat som om de spelat varje match under säsongen.

Pelle Blohm har därför svårt att se vilket lag som är mest sårbart vid ett stort frånfälle.
- Ja. Det är svårt att säga. Jag tror dem löser det bra ändå om nu exempelvis Helsingborg skulle sakna sina båda mittbackar och Malmö få ett par spelare avstängda.

Malmö FF har sju spelare som är i farozonen att bli avstängda vid en varning men att spara på dessa mot BP tror inte Blohm ett dugg på.
- Nej. Det är bara att låta spelarna gå ut och spela som vanligt. Det fungerar inte att be dem hålla igen. Däremot borde de tänka sig för när det gäller så kallade "onödiga" varningar som att ta av sig tröjan efter ett mål eller snack-varningar. Det ska man hålla sig ifrån när läget är det som det är.

- Ska man spara på spelare ska man i så fall göra det när man leder med ett par mål men inte direkt från start i matchen.

Publicerad 2010-11-01 kl 15:14
Annons
Annons
Annons