Gashi utökade HIF:s serieledning

Helsingborg 2-1-segrade mot Halmstad och drygar ut sin serieledning. Segern kan tränare Conny Karlsson tacka Ardian Gashi för - som gjorde båda målen.

- Väldigt skönt med tre poäng och fortsatt serieledning, säger matchhjälten Ardian Gashi till TV4 och fortsätter:

- Det här var väldigt viktigt för oss, det ger en god känsla i kroppen.

Lagkamraten Erik Edman var minst sagt nöjd med Gashi.

- Fantastiskt bra, han gör två mål och var bra i passningsspelet. Planens bästa spelare, säger han till TV4.

Ännu en seger för Helsingborg på hemmaplan, den sjunde i raden och nu utökar man sin serieledning. Åtta poäng skiljer ned till andraplacerade Malmö, som visserligen har en match mindre spelad.

Senast mot Kalmar fick Helsingborg en mardrömsstart med ett insläppt mål efter ynka sex sekunder.

I dag mot Halmstad fick HIF istället en drömstart. Efter sex minuter petade Gashi in ledningsmålet från kort avstånd.

Halmstad inledde passivt med sitt presspel och tillät Helsingborg att styra och ställa lite som de ville på offensiv planhalva.
Chansmässigt handlade det mycket om Rasmus Jönsson i första halvlek. Först brände han ett friläge och kort efter det ett långskott som Halmstadsmålvakten Robin Malmkvist räddade.

Halmstad hade inte mycket till målchanser i första halvlek. Men i 31:a minuten stegade Tommy Jönsson upp en frispark från distans. Skottet gick lågt och studsade på ett Helsingborgsben innan en ställd Pär Hansson fick se bollen gå i mål.
Kvitterat.
Inte allt för logiskt.
Men efter målet lyfte Halmstad sig och det oavgjorda resultatet i halvtid var mer logiskt än kvitteringsbollen.

- Jag tycker att vi börjar jättebra. Vi gör 1-0 tidigt och sen ska jag göra 2-0, men efter det tappar vi i organisationen, sade Ramus Jönsson till TV4 i halvtid.

Jönsson fortsatte att missa chanser i andra halvlek.
I 50:e minuten borde han ha gett Helsingborg ledningen igen, men nicken tog i ribban och gick över. Som tur, för Jönssons del har Helsingborg Ardian Gashi. Med 25 minuter kvar av matchen direktsköt han in 2-1 efter en hörna. Hans andra mål för dagen och fjärde för säsongen.
Halmstad lyckades inte komma tillbaka en andra gång. I matchens sista sekund dök ändå en halvchans upp men Pär Hansson höll distansskottet.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-22 kl 18:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.