Gefle fick stopp på torkan

Formsvaga Gefle hittade äntligen målet igen.
Efter fem raka förluster utan ett enda mål framåt besegrades på söndagen Halmstad med 1-0 hemma på Strömvallen.

Daniel Westlin blev segerskytt redan i andra minuten.
Blott 2 338 åskådare fanns på plats i höstkylan för att bevittna två lag i mitten av tabellen.

Gefle var länge en positiv överraskning i årets allsvenska men den senaste tiden har laget inte alls rosat marknaden.

Inför matchen mot Halmstad hade gästrikarna radat upp fem raka förluster och målskillnaden 0-13. Översatt i speltid hade inte Gefle gjort mål på 525 allsvenska minuter, inte sedan den 15:e minuten i 1-0-segern mot Hammarby den 24:e augusti.

Men mot Halmstad kom det efterlängtade målet. 525 mållösa minuter blev inte fler än 526 innan målet föll i den 527:e.

Hjalmar Öhagen, med ett förflutet i Halmstad, lyfte in en frispark i straffområdet och vid den bortre stolpen fanns en omarkerad Daniel Westlin som satte foten till och 1-0 var ett faktum redan efter två minuter.

Skönt med tidigt mål -Det tyngsta har varit att vi inte tagit några poäng heller utan bara förlorat. Det var skönt att få ett tidigt mål i dag, det gav oss självförtroende, sade målskytten Daniel Westlin.

Stärkta av målet var det Gefle som ägde första halvlek och skapade det som över huvudtaget skapades i matchen. Halmstads första halvlek var blek, första avslutet kom först i den 38:e minuten och redan i paus valde tränaren Janne Andersson att göra två byten.

-Jag är jättebesviken på vår första halvlek som är jättedålig, vi har ingen rörelse, ingen aggressivitet. Men sedan går vi ut och gör en bra andra halvlek och med alla dom chanserna vi har så ska vi göra mål, menade Halmstads tränare Janne Andersson.

Halmstad kröp närmare och närmare och han som fick lägena var en av inhopparna.

Emir Kujovic hade först ett skott tätt över, sedan en språngnick som vållade målvakten Mattias Hugosson vissa bekymmer, och sedan ytterligare en farlig nick på tilläggstid.

Men den allra största chansen fick Marcus Olsson i matchens absolut sista sekund. Helt omarkerad nickade Olsson över från nära håll och sedan blåste domaren av.

-De har några obehagliga lägen i slutet. Jag känner en stor lättnad, och glädje naturligtvis över att vi kunde hålla undan, sade Gefle tränare Pelle Olsson.

Halmstad fick i och med förlusten se lagen i botten knapra in. Med fyra omgångar kvar har laget sex poäng tillgodo på kvalplatsen. Den behöver inte Gefle oroa sig för.

Publicerad 2009-10-04 kl 18:19