Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle har råd med provspelande ghanan

Zakaria Abdullai har imponerat under sitt provspel med Gefle. Och nu lutar det åt en värvning av ghananen - ekonomiskt drabbade Gefle har ordnat med finansiering.

- Vi har jobbat på olika fronter, och det är därför vi tror att vi kan möjliggöra en sån här värvning, säger ordföranden Leif Lindstrand till Gävle Nyhetsbyrå.

Zakaria Abdullai kom till Gefle efter tips från sin kompis och landsman, Gefle-mittfältaren Yussif Chibsah. Abdullai spelade i träningsmatch mot IFK Mariehamn för två veckor sen och gjorde intryck på tränare Pelle Olsson. Idag får Abdullai chansen igen på Gefles innermittfält mot Assyriska.

- Vi vet ganska bra var vi har honom, men med tanke på att Yussif Chibsah spelat nästan alla matcher från start tyckte vi att det var en bra lösning att han fick en match till, säger Pelle Olsson.

Likheter de två Ghana-mittfältarna emellan finns - Abdullai beskrivs som en central mittfältare med bra passningsspel och spelförståelse samt goda bollvinnaregenskaper. Och nu ligger en värvning på lut.

Gefle har ordnat med kapital utifrån, inget tiggarbrev som med Daniel Theorin i vintras har behövts. Nyligen fick klubben en ny sponsor, kapitalförvaltaren Coeli AB, men flera finansiärer är beredda att gå in.

- Vi har jobbat på olika fronter, och det är därför vi tror att vi kan möjliggöra en sån här värvning. Men han har inget kontrakt än, vi håller på att diskutera det just nu, säger Leif Lindstrand.

Publicerad 2011-03-20 kl 13:28
Annons
Annons
Annons