Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
52v

Gefle har vittring på HIF: ”Känts starka en lång tid”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Gefle har slagits i botten under hela säsongen, men har under de senaste omgångarna knappat in på Helsingborg, som just nu ligger på kvalplats.
Drömmen om allsvenskt spel nästa år lever fortfarande.
- Det är mycket som kan hända på fyra omgångar, säger Gefles Johan Bertilsson till Fotbollskanalen inför slutspurten.

Tillsammans med Falkenberg har Gefle under i princip hela säsongen utgjort allsvenskans tabellbotten. Men ännu är hoppet inte helt ute för gästrikarna. I går tog man en viktig poäng borta mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi efter en sen 3-3-kvittering.

- Det är klart att det är skönt att kvittera och få en poäng. Det är vi ändå nöjda med, även om det är lite bittert att vi gör 2-2 på straff och får en man mer. Vi hade önskat att vi kunnat skapa lite fler lägen att ta ledningen. Men det är inte fy skam att göra tre mål på Gamla Ullevi, prestationen var ändå ganska bra, säger Gefles Johan Bertilsson till Fotbollskanalen.

Gefle har nu tagit poäng i tre matcher i rad, vilket ger självförtroende.

- Jo, det gör det helt klart. Jag tycker att vi har känts starka under en lång tid. Vi har haft chansen att kunna vinna fler av de här matcherna, så jag tycker att vår form och vårt självförtroende är bra, säger Bertilsson.

Samtidigt som Gefle har plockat lite poäng har Helsingborg det tungt med tre raka förluster. Nu är det bara fem poäng som skiljer mellan Gefles plats som nästjumbo och kvalplatsen som HIF innehar. 

Känner ni att ni har vittring på HIF nu?
- Jo, det tycker jag att det känns som. Det är mycket som kan hända på fyra omgångar som det är kvar att spela. Men samtidigt kan vi bara styra våra matcher. Jobbar vi på metodiskt och bra så kan det gå, jag hoppas det. 

Har ni lyckats hålla kvar tron inom laget på att ni ska kunna klara er kvar under den tunga perioden som varit?
- Ja, det tycker jag att vi har gjort. Sedan är det klart att vi haft perioder med lite sämre självförtroende. Under en period kändes det som att vi blev rätt känsliga när vi hamnade i underläge och så, men det tycker jag inte att vi är längre och det har vi visat.

Bertilsson har spelat samtliga matcher för Gefle i år, men sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen. 28-åringen vill inte gå in på om han kan tänka sig att följa med Gefle ner i superettan om det skulle bli degradering.

- Jag vill inte tänka på det viset. Jag hoppas och tror fortfarande att vi klarar oss och kan knipa en kvalplats. Men oavsett hur det går kommer jag att se om vilka möjligheter som finns för mig i och med att mitt kontrakt går ut. 

Har andra klubbar som har hört av sig om läget när du snart kan gå som bosman?
- Ja, det har varit lite grann. Men jag har velat ha fokus på Gefle och matcherna här, och det gäller fortfarande. Det kommer inte hända något förrän sista matchen är spelad.

Se höjdpunkterna från Gefles 3-3-kryss mot IFK Göteborg i spelaren ovan.

Allsvenskan

Bottenstriden

# Lag S V O F +/− P
13 GIF Sundsvall 27 6 9 12 -17 27
14 Jönköpings Södra IF Nedflyttning-kval 27 5 10 12 -17 25
15 AFC Eskilstuna Nedflyttning 27 4 7 16 -24 19
16 Halmstads BK Nedflyttning 27 3 8 16 -19 17
Publicerad 2016-10-18 kl 18:05
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER