Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle jagar Frempong-ersättare

James Frempong är kvar i Gefle, åtminstone ett tag till. Klubben släpper mer än gärna Frempong till Norrköping redan nu - bara man hittar en ersättare först.

– Att hitta en lösning som gör att övergången kan färdigställas på en gång vore en bra. Men det är många faktorer som ska vägas in. Vi ser alltid till föreningens bästa, sportsligt och ekonomiskt, säger Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Gefle och Norrköping har hamnat i ett liknande läge som Helsingborg och Gais med Álvaro Santos. Gais släpper Santos till Helsingborg redan nu om man kan hitta en ersättare. Och nu öppnar också Gefle för en snabb Frempong-affär med Norrköping - bara man hittar en ny vänsterspringare. Nu jobbas det för högtryck för att hitta rätt man. – Vi jobbar så hårt vi kan med truppen. Och jag lägger ner mycket kraft på det, på många olika sätt. Jag har till exempel inte hunnit tänka en enda minut på nästa match, säger Pelle Olsson.

– Att hitta en lösning som gör att övergången kan färdigställas på en gång vore en bra. Men det är många faktorer som ska vägas in. Vi ser alltid till föreningens bästa, sportsligt och ekonomiskt.

Kan ni tänka er någon form av bytesaffär med Norrköping?

– Jag vet att det finns bra spelare i Norrköping. Men det är inget som jag tror kan bli aktuellt i nuläget.

Tidigare Gefleanfallaren Amadou Jawo vill lämna sin nuvarande klubb Elfsborg, och vill helst bli såld och inte utlånad. Gais, Djurgården och Helsingborg är intresserade, men Pelle Olsson tycks tveksam. Tränaren tror inte att det finns någon fördel gentemot andra klubbar om man försöker köpa loss Jawo och inte bara låna spelaren. – Det vet jag faktiskt inte om det kan vara. Jag har inget att säga i frågan om Jawo, säger Pelle Olsson.

Om Frempong blir kvar i GIF – förändrar det ditt sätt att se på valet av spelare på vänsterkanten?

– Nej, jag tänker förstås på vad som är bäst för laget. Vilket som är det bästa alternativet inför nästa match. Det här fallet IFK Göteborg. Är Frempong kvar hos oss till den matchen spelar det ingen roll att han är IFK Norrköpings spelare säsongen 2012.

– Vi får se vad som händer i framtiden. Vi har gjort värvningar mitt under säsongen förr.

Publicerad 2011-08-12 kl 09:07
Annons
Annons
Annons