Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Gefle-mittfältaren: ”Alla vet hur pass illa det ser ut”

Foto: SCANPIX

Det vankas norrlandsderby på Gavlevallen mellan Gefle och Sundsvall.
En måstematch för hemmalaget som slåss för sin överlevnad.
- Bara hoppas att Helsingborg fortsätter sin kräftgång, säger Gefle-mittfältaren Anders Bååth till Fotbollskanalen.

Gefle ligger näst sist i den allsvenska tabellen med fem poäng upp till Helsingborg och kvalplatsen - med fyra omgångar kvar att spela. Närmast väntar Norrlandskonkurrenten Sundsvall.

- Det är en väldigt viktig match. Vi måste vinna minst två förmodligen tre av de resterande fyra matcherna, säger Gefle-mittfältaren Anders Bååth till Fotbollskanalen.

Men Gefle har tufft motstånd framför sig. Förutom kvällens Norrlandsderby återstår Kalmar, Malmö och Östersund kvar att möta.  

- Det hade inte gjort något för vår del om Malmö redan var klart som svenska mästare när de möter oss.

Gästrikelaget har tagit poäng i tre raka matcher, men har alltjämnt inte vunnit sedan den 5 augusti (3-2 mot HIF). I kvällens match krävs det tre poäng.

- Vi kommer ingen vart på oavgjort. Du tappar inget men du håller dig på samma plats i tabellen säger Anders Bååth och fortsätter:

- Ta igen fem poäng på fyra matcher, det är enkel matematik, det gör du inte på fyra kryss. Det är bra att vi gjort två respektive tre mål i matcherna, men vi har släppt in två tre mål också, då vinner man sällan fotbollsmatcher.

Vad tror du om chanserna att hålla er kvar i allsvenskan?
- Nackdelen är att allt är inte är upp till oss själva utan vi är beroende av att lagen som möter Helsingborg är bra och att de fortsätter sin kräftgång. Samtidigt som vi behöver vinna. Det är en uppförsbacke på fem poäng.

- Alla vet hur pass illa det ser ut, nu har vi chansen när vi spelar före Helsingborg att kunna ta in tre poäng och stressa dem lite. Nu är det upp till oss själva.

Matchen startar 19.00 och visas i C More.

Publicerad 2016-10-21 kl 06:50
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER