Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle om Amadou Jawo: "Ingen kontakt"

Fyra raka förluster för Gefle - och bara två tillgängliga anfallare. Samtidigt längtar tidigare anfallsstjärnan Amadou Jawo bort från Elfsborg. Men Gefle har inga planer på att försöka ta tillbaka Jawo.

- Nej, vi har inte varit i kontakt med Elfsborg. För ögonblicket är vi inte ute efter några spelare, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

Amadou Jawo lämnade Gefle för Elfsborg 2009 efter ett ordentligt allsvenskt genombrott. Men i Boråsklubben har det gått tungt och Jawo vill lämna eller bli utlånad för att få speltid.

Hans gamla klubb Gefle har just nu bara två anfallare tillgängliga, efter skador på Erik Törnros och Mikael Dahlberg. Tränaren Pelle Olsson öppnade nyligen för nyförvärv. Men klubben har inga planer på att försöka låna tillbaka Jawo.

- Jag förstår kopplingen, men det är inget vi funderar på för ögonblicket. Inför säsongen hade vi fem bra anfallare, sedan blev Hasse Berggren tvungen att lägga av. Nu är Törnros borta resten av säsongen, men Dahlbergs skada är ju av lättare karaktär.

- Så när Dahlberg är tillbaka är det tre anfallare, plus att Jonas Lantto kan spela där. Det är ingen panik.

Gefle-ordföranden betonar samtidigt att Jawo är mer än välkommen tillbaka någon gång - även om det kanske inte blir nu.  

- I Gefle är vi ju väldigt förtjusta i Amadou och vi hade helst velat ha honom kvar. Men det var han själv som ville lämna plus att vi fick en skälig ersättning från Elfsborg.

Efter en sensationellt stark säsong är nu Gefle inne i en tuff trend, med fyra raka förluster. Men att tränare Olsson öppnat för nya spelare har med andra saker att göra, menar Leif Lindstrand.

- Det är klart att man måste titta sig omkring. Inte bara med hänsyn till denna säsong, utan också på lite längre sikt. Vi har utgående kontrakt med en del spelare och det är inte säkert att vi hittar en lösning med alla.  

- Det Pelle sa har mer med det att göra än att vi behöver några akuta förstärkningar på grund av skador eller förlusttrenden. Vi har en bra trupp som vi tycker håller mer än väl.

Publicerad 2011-08-01 kl 17:14
Annons
Annons
Annons