Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle rena guldgruvan - för allsvenska konkurrenter

Gefles grundstomme är i fara. Med nio spelare med utgående kontrakt är den allsvenska sensationen rena guldgruvan för allsvenska konkurrenter.

- Det är klart vi är medvetna om riskerna men vi har inte råd att ha mer framförhållning än vad vi har, säger Gefle ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

Gefles nio spelare med utgående kontrakt under året är inte vilka som helst:
Mattias Hugosson, Jonathan Hellström, Tomas Fernandez, Andreas Dahlén, Jonas Lantto, Johannes Ericsson, Yannick Bapupa, Yussif Chibsah och Hans Berggren.
Snudd på samtliga är bärande namn för den sensationella allsvenska tabellsexan. Det är egentligen bara Hellström och Fernandez som inte är självklara. Men märk väl Hellström är U21 och förmodligen bland det talangfullaste Gefle har.

- Det är så här verkligheten är, säger Gefle ordförande. Och vi måste vara försiktiga med det kapital vi har och kom i håg att vi fick in åtta nya spelare inför säsongen som har kostat på ekonomiskt, även om de kommer från lägre divisioner.

Känner ni att allsvenska konkurrenter uppmärksammat ert känsliga läge? - Nej, inte riktigt ännu. Det har varit ganska lugnt så här långt.

- Men man kan säga att vi kommer att försöka förhandla på många olika fronter framöver.

Men med åtta miljoner i eget kapital - hade ni inte kunnat agera snabbare? - Klart att det inte är riktigt bra och klart att vi borde haft klart med det mesta redan i vintras. Men det har varit mycket med drift och nya spelare. Det är viktigt att komma i håg att det kapital vi har det ska vi övervintra med i väntan på bättre tider. Vi tänker inte äventyra något.

Positivt sett för Gefle är att Jonas Lantto inte är långt i från en förlängning och att hyllade Amadou Jawo redan bearbetas om flera Gefle-år.

- Han har över ett år kvar på sitt kontrakt men vi har redan börjat föra diskussioner med honom. Men här har vi tid på oss och behöver inte stressa.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-07-01 kl 13:21
Annons
Annons
Annons