Gefle sjunker i tabellen efter ny förlust

Det går fortsatt tungt för Gefle.
Efter en blek insats mot Halmstad kom fjärde raka förlusten.
-Vi har haft en knepig vår, sade tränaren Pelle Olsson.

Gefle sjunker allt längre ner i tabellen. Efter en ganska bra start på säsongen har laget radat upp förlust efter förlust. Och det har inte kommit mot några tilltänkta topplag direkt.

Gais, Örebro, Brommapojkarna och nu Halmstad har alla slagit Pelle Olssons mannar.
-Vi är inne i en tung period just nu. Det visar sig på flera olika sätt. Vi har tekniska bekymmer och får ett långt lag. När det inte stämmer är de allsvenska lagen för bra för att inte straffa oss, sade Olsson.

Gefle var rejält utspelat i den första halvleken och var nöjt med att bara ligga under med 0-1. Men Olsson, som envist brukar hålla fast vid sin spelidé, valde att överge sin 4-4-2-uppställning inför andra halvlek.

-Jag kommer inte ihåg när jag bytte spelsystem senast. Vi körde 4-4-2 hela förra året. Men visst kan vi vara lite mer flexibla då vi har många nya spelare i år. Det behöver inte vara omöjligt att byta, sade Olsson om det nya 4-2-3-1.

Bytet gjorde att Gefle fick stopp på Halmstads attacker men själva skapade laget inte några nämnvärda farligheter. Inte förrän på övertid då gästerna flyttade upp allt de hade.
-Det händer inte så mycket med vårt anfallsspel. Vi skapar alldeles för lite för att vara nära en kvittering.

Att Gefle hamnat i en formsvacka tror Olsson beror på de många skadorna laget råkat ut för.
-Vi hade 13 man skadade för några veckor sedan. Vi klarade oss ganska bra under den perioden men sådant kan komma surt efteråt. Vi har inte kunnat träna enligt den modell vi vill göra. Men nu gäller det att knyta näven och få in en positiv känsla i laget, sade tränaren.

Matchens enda mål stod den pånyttfödde brassen Anselmo för. Han nickade in Mikael Roséns fina inlägg i den 24:e minuten. En seger som tar HBK upp till sjätte plats i den haltande tabellen.
-Det var viktigt att vinna efter förlusten mot Örebro. Vi visar väldigt bra inställning och gör en riktigt bra första halvlek, summerade Halmstads tränare Lars Jacobsson.