Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle snålast i Allsvenskan

När många lag i Allsvenskan spenderar många miljoner på spelarköp och har en stor omsättning för varje säsong, satsar Gefle på det motsatta - och har stor framgång med det.

- Jag tror det är viktigt att spelarna känner att det är en rimlig konkurrenssituation. Om man kommer underifrån från det inte vara för många spelare som står i vägen innan "jag får spela". För att lyckss i allsvenskan måste du spela i allsvenskan. Därför har vi haft det här tänket att inte ha för många spelare i truppen, säger han till Radiosporten.

Från 2005 till och med årets halva säsong, har Gefle använt 95 spelare i Allsvenskan. Detta att jämföra med Hammarby som har använt 125 spelare och Malmö med 128.
Pelle Olsson ser dock inget negativt med att använda få spelare.
- Jag tror alla lag strävar efter att bli ett lag som är samspelt. Det är lagidrott och fotboll i synnerhet bygger på samhandling och samspel och det är klart att det är en fördel om man har ett lag, där spelarna känner varandra väl.

Inför den här säsongen värvade klubben sex spelare, varav två, Jonatan Berg och Omar Jawo har tagit ordinarie platser och där också Bernhard Nyström fått känna på hetluften i Allsvenskan och sedan tidigare har också Hjalmar Öhagen gjort allsvenska matcher.

Publicerad 2009-07-24 kl 16:21
Annons
Annons
Annons