Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle-spelare drabbad av malaria


Gefle är ekonomiskt pressat - och inte nog med det. Klubben har också drabbats hårt av skador och sjukdomar på försäsongen.
En spelare har fått malaria. 

Yussif Chibsah har varit hemma i Ghana på semester och där dragit på sig febersjukdomen.

– Hans läkare pratade om att behandlingen skulle ta två veckor och jag törs inte uttala mig om hur allvarligt det är, säger Gefles tränare/sportchef Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

– Jag pratade med Yussif i måndags, då mådde han ändå relativt bra och hade konsulterat en läkare där nere. Det var meningen att han skulle komma hit till Gävle den här veckan – men nu har vi precis bokat om flygbiljetterna till om två veckor.

Chibsah ska ha drabbats av en lättare form av malaria. Och med hjälp av mediciner ska Gefle-mittfältaren kunna komma tillbaka relativt fort, tror Olsson.

Förutom Chibsah kommer också Daniel Bernhardsson och Olof Mård få vänta med försäsongsträningen. Bernhardsson ska opereras för ljumskbråck i början av nästa vecka.
Mård ska också han opereras, för den fotskada som höll honom borta från spel i början av förra säsongen.

– För Bernhardsson är det ett planerat ingrepp som måste göras och som han har väntat på ett tag. Mård träffade läkaren Leif Swärd och han ville göra en ny operation som också sker till veckan, berättar Olsson.

De bägge Gefle-försvararna beräknas vara tillbaka i träning om tre-fyra veckor.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-01-05 kl 11:29
Annons
Annons
Annons