POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gefle-stjärna drabbad av hjärnskakning

Gefles viktige mittfältare Yannick Bapupa missar torsdagens match mot IFK Göteborg. Han har drabbats av en hjärnskakning. Vänsterbacken Andreas Dahlén har en ömmande vad och kan också missa matchen.

Bapupa ådrog sig en hjärnskakningen vid en hörna i slutet av första halvlek mot Örebro. Han byttes ut bara tre minuter in i andra halvlek.

- Han var klar från början och jag fick riktiga svar på mina frågor. Men under pausen blev han sämre och kom inte ihåg vad som hade hänt. Nu blir det automatiskt en veckas vila där han måste vara symptomfri för att kunna gå i träning på fredag, säger Gefles fysioterapeut Fredrik Wallström till Gävle Nyhetsbyrå.

Ytterbacken Andreas Dahlén riskerar också att missa matchen. Även han skadade sig i matchen mot Örebro efter en spark på vaden.

- Mjukledsskador brukar ju annars göra rejält on men sedan försvinna ganska fort. Nu satt det i hela matchen och när jag vaknade dagen efter var det inte särskilt skönt, säger Dahlén.

Men de värsta farhågorna kunde uteslutas efter en röntgen. Ytterbacken hade varken en spricka eller något brott på något ben.

- Det var jäkligt skönt att få det bekräftat. Jag har en god förhoppning att det går över så pass mycket att jag är spelklar redan imorgon, säger Dahlén.

I Bapupas frånvaro är Johannes Ericsson ett erfaret alternativ. På Dahléns plats finns talangen Jonatan Hellström.

Publicerad 2009-05-06 kl 09:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå