Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle stryker träning inför avgörandet

Vinna eller försvinna handlar det om för Gefle på söndag mot IFK Göteborg. Nu har gästrikarna minskat på träningsdosen för att vara fräscha till avgörandet.

- Det var planerat sedan länge, att vi skulle spara på krafterna den sista veckan, säger tränaren Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Gefle har en minst sagt prekär situation att ta hänsyn till på söndag.
Dels att försöka gå för fullt för att säkra en kvalplats för att hålla sig kvar i allsvenskan men dels inte bränna för mycket krut om det nu skulle bli kvalspel.

- Egentligen är all träning under tävlingssäsong formbefrämjande men mot slutet av säsongen vill man att träningen ska ge mer energi än den tar, säger klubbens fystränare Johan Holmström till Gävle Nyhetsbyrå.

Försvararen Daniel Theorin berättar att han är en av spelarna som besväras av skador men han tror att han inte är ensam om att känna sig sliten.
- Jag tror inte det är någon så här i slutet av säsongen som inte har känningar. Det tillhör jobbet, säger Theorin.

Men trots att han känner som han gör hade han ändå velat byta med redan kvalklara Gif Sundsvall, som får vila i 18 dagar till den första kvalmatchen.
- Jag skulle inte vilja byta med Gif Sundsvall. Verkligen inte.

På torsdagen genomför Gefle ett träningspass på förmiddagen och har sedan ledigt fram till lördag eftermiddag då en träning genomförs innan avresan till Göteborg.

Publicerad 2010-11-04 kl 10:56
Annons
Annons
Annons