POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle-talang intresserar Bundesligaklubb

Gefle kan tappa ett av sina största framtidslöften - till Bundesliga.
Ligasjuan Freiburg rycker i anfallstalangen.

Erik Törnros är en av Sveriges största anfallstalanger och bofast P17-landslaget.
Gefle-anfallaren fick chansen i två allsvenska matcher ifjol. Han har tidigare provtränat med Werder Bremen i två omgångar - och nu vill också Freiburg ha över Törnros på provträning en vecka i början av februari. Men Gefle säger nej.

– Senast han fick träna med Bremen var det efter vår säsong, och första gången var han inte med i vår trupp. Nu är han inne i uppbyggnadsfasen inför kommande säsong och det är ingen bra tid överhuvudtaget att åka iväg, säger Gefles tränare/sportchef Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

När Erik Törnros tränade med Bremen var det med U19- och U23-lagen. Freiburg vill nu att han ska testa med deras A-lag. Törnros själv är smickrad över intresset.

- Självklart blir man glad och inspirerad, när ett av Tysklands bästa lag är intresserat av en 17-åring i Gefle IF, säger han.

Freiburg har tipsats av Törnros rådgivare, Detlef Langer. Enligt Langer har klubben sett forwarden i matcher i allsvenskan och i minst en match med P17-landslaget.

– Det är klart att de är mycket intresserade. De tycker att han passar in i deras koncept, säger Langer, som inte utesluter att Freiburg vill värva 17-åringen redan i sommar.

– Men det är oerhört svårt att säga hur det blir, det är så många faktorer att ta hänsyn till. Jag hoppas bara att det blir det bästa för Erik.

Törnros hoppas kunna övertala Pelle Olsson om att få åka till Freiburg åtminstone ett par dagar för att bekanta sig med klubben.

- Jag ska prata med Pelle om det.

Publicerad 2011-01-24 kl 10:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå