Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Gefle-tränaren: "Kan inte tro annat än att MFF gör sitt yttersta"

Foto: Scanpix

I de svindlande höjderna är Malmö FF redan klara mästare.
Nere i allsvenskans källarhåla är Gefle indraget en kamp mot både Helsingborg och klockan.
- Trägen vinner till slut, menar tränaren Thomas Andersson.

För Gefle finns det ett före och ett efter i den här säsongen. Lagets tränare Thomas Andersson börjar tideräkningen från när han tog över från Roger Sandberg. Andersson har sedan dess sakta reparerat vad vårens sorgliga skrattspegel av klassiskt jämna Gefle IF ställde till med och har sakta, sakta - en poäng i taget - närmat sig kvalplats.

- Efter uppehållet har vi spelat 16 matcher, tagit poäng i tio, förlorat sex. Fyra av de förlusterna är med uddamålet, konstaterar Thomas Andersson.

Gefle ligger näst sist i allsvenskan och har två poäng upp till Helsingborg, på kvalplats men i fritt fall. Högre än så kan de inte nå. Om trenden fortsätter går de om, frågan är bara om de hinner på två omgångar.

Följde Helsingborg
Det hyfsat lovande läget kom efter en tung seger borta mot Kalmar i onsdags. Dagen innan hade Helsingborg förlorat hemma mot Djurgården.

- Vi har under en ganska lång period varit bra. Det har varit jämna matcher som har stått och vägt. Spelarna har visat stark karaktär och tro på oss. Trägen vinner till slut.

Hur nära följer ni Helsingborg?
- Jag satt och såg matchen. Men vi har sagt hela tiden att vi behöver leva här och nu och jobba med oss själva. Fokusera på det vi kan göra. Sen är det klart att man vet vad som händer. Men det får komma till oss. Om Helsingborg förlorar kan vi... optimera chansen.

Tror på starkt MFF
För Helsingborg väntar två nervkittlande matcher mot Falkenberg och Jönköpings Södra. Gefle avslutar säsongen borta mot Östersund men tar sig först an nykrönta svenska mästarna Malmö FF. Kanske är det en fördel?

- Jag tror inte att sådant påverkar åt vare sig ena eller andra hållet. De har säkrat sitt guld för att de är det bästa laget. Vi kan inte tro att Malmö åker hit och gör annat än sitt allra yttersta.

Ni är piskade att ta fortsätta vinna. Kommer ni ösa på nu?
- Det gäller att ge sig själv chansen och inte att satsa allt på ett kort... slänga alla principer över ett bord, gå på knock. Däremot behöver vi spela anfallsspel och ha fart framåt från första stund.

Allsvenskan

Bottenstriden

# Lag S V O F +/− P
12 Kalmar FF 25 8 5 12 -14 29
13 GIF Sundsvall 25 6 9 10 -11 27
14 Jönköpings Södra IF Nedflyttning-kval 25 5 9 11 -15 24
15 Halmstads BK Nedflyttning 25 3 8 14 -16 17
16 AFC Eskilstuna Nedflyttning 24 3 6 15 -22 15

Fakta: Förutsättningar i kvalstriden

+ Helsingborgs förutsättningar: Ligger på kvalplats med två poäng ner till Gefle på nedflyttningsplats. Kan som bäst nå kval.

Trend: Har förlorat åtta av sina tio senaste matcher.

Återstående matcher: Falkenberg (borta, redan utslagna), Jönköpings Södra (hemma)

+ Gefles förutsättningar: Ligger på nedflyttningsplats med två poäng upp till Helsingborg på kvalplats. Kan som bäst nå kval.

Trend: Har plockat poäng i sju av sina tio senaste matcher.

Återstående matcher: Malmö FF (hemma), Östersund (borta).

Publicerad 2016-10-28 kl 17:08
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER