Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Gefle tror på nytt kontrakt: "Kommer behöva göra en jäkla bra höst"

Foto: SCANPIX

Thomas Andersson ska ta Gefle från botten.
Hur ska han göra det?
- Vi kommer behöva göra en jäkla bra höst, säger den nye tränaren.

Gefle har haft en sportsligt tuff säsong med fem inspelade poäng på 12 matcher. Strax innan EM-uppehållet valde klubben att sparka Roger Sandberg för att i stället satsa på den assisterande tränaren Thomas Andersson.

Från spelarhåll gavs ett visst stöd till Sandberg i samband med hans avsked från klubben. Gefle-spelaren Anders Bååth var ute och kritiserade spelarnas prestation på planen och menade att det är huvudorsaken till klubbens tabellposition.

Mannen som ska försöka få ordning på Gefle och rädda kvar dem i allsvenskan är Thomas Andersson.

- Det som hände det hände. Det är som det är. Vi får jobba efter de nya förutsättningarna så gott vi kan, säger den nye tränaren.

Hur har det varit att komma in som huvudtränare?
- Ja, vad ska man säga? Jag vet inte. Alla vet om förutsättningarna och läget i tabellen. Vi kommer behöva göra en jäkla bra höst. Det är bara det jag fokuserar på egentligen. Sen får vi se vad det kommer att räcka till i slutändan. Vi har 18 viktiga matcher framför oss.

Om vi får se ett mer cyniskt Gefle under hösten vill inte Andersson svara på.

- Det återstår att se. Jag har tidigare sagt att jag inte kommer vara den som jämför oss med hur vi spelade tidigare. Det kommer säkert många andra att  göra. Av respekt för det jobb som gjorts tidigare vill inte jag jämföra vårt spel.

- Jag har sagt i flera intervjuer att Roger gjort ett bra jobb. Inget snack om det. Han kom in 2014 när det försvann enormt mycket allsvensk erfarenhet.

Har turbulensen lagt sig?
- Det är jag fel man att svara på. Det fanns ingen turbulens i klubben på så vis. Utan det var väl en period av dåliga resultat där styrelsen ville se en förändring. Då blev det så här.

Inledningsvis verkar tränarbytet ha gett effekt. Gefle har under uppehållet spelat två matcher, mot IFK Norrköping och finska Jalo, och vunnit båda.

- Det har varit lite upp och ner, men ändå bra prestationer.

Ni har en stor utmaning framför er?
- Man ska inte överdriva det heller. Alltså, vi har stark tro på våra spelare och att vi kan höja poängsnittet. Det tror vi. Sen får vi se, det kan vara något annat lag som slutar att ta poäng. Vi behöver ett bra poängsnitt. Men man kan inte spå framtiden.

Publicerad 2016-07-06 kl 14:56
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER