Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle vägrar ställa in skorna mot ÖIS: ”Vi ser inte dem som en jumbo”

Gefle, ett lag som alltid uppträder med disciplin, kan få svårt mot jumbon Örgryte som kommer att lägga allt sitt krut på den här matchen. En nyckelmatch för jumbon i jakten på ett nytt kontrakt.

- Vi ser inte dem som en jumbo, utan som ett allsvenskt motstånd. Det kändes som att det hoppade över matchen mot Elfsborg och deras förväntningar om att ta poäng där. Det är en allsvensk match där vi behöver ett bra resultat, säger Gefles tränare Pelle Olsson till FotbollDirekt.se

ÖRGRYTE

Skador/avstängningar: Markus Gustafsson (tveksam), Jonathan Lindström (tveksam).

Preliminär startelva: Bengt Andersson – Robin Jonsson, Dennis Jonsson, David Leinar, Adam Eriksson – Björn Anklev, Johan Sjöberg, Alexander Mellqvist, Pavel Zavadil – Marcus Allbäck, Alvaro Santos

Håll ögonen på: Marcus Allbäck. Den store Öis:aren är äntligen skadefri. Kanske är det för sent, men Allbäck kommer aldrig att ge upp hoppet. Var giftig och visade klass mot Elfsborg i ett annars slätstruket Örgryte. Det är han som måste visa vägen om laget ska börja vinna.

ÖIS-snack:
- Det är som det har varit en tid, spänt. Förra matchen fick vi med oss ett tråkigt resultat, men gick ändå moraliskt stärkta ifrån den. När man ligger där nere så har man svårt att sätta dit bollen, men det är ju självförvållat, säger ÖIS assisterande tränare Martin Pringle till FotbollDirekt.se
- Gefle är väldigt kompakta och disciplinerade, sedan ställer de om till anfall väldigt fort. De har två bra anfallare i Berggren och Jawo; en äldre slug forward och en snabb, stark forward. Vi har en bra chans känner jag ändå.

GEFLE
Skador/avstängningar: Jonathan Hellström (oklart), Yannick Bapupa (oklart)

Preliminär startelva: Mattias Hugosson – Daniel Berhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Andreas Dahlén – Jonatan Berg, Yussif Chibsah, Johannes Ericsson, Jonas Lantto – Amadou Jawo, Hans Berggren

Håll ögonen på: Jonatan Berg. Drömmål möt Häcken senast. Har en fantastisk högerfot och jobbar alltid hårt för laget. Till skillnad från yngre brodern Marcus Berg, lever Jonatan på sin företagsamhet och vilja. Det kanske inte räcker för att nå toppklubbar i Europa, men i allsvenskan kommer man långt med det, definitivt i kollektivgänget Gefle.

Gefle-snack: - Nu ser vi fram emot matchen mot Örgryte med optimism, men det känns som att de har fått en nytändning med ny tränare, spelare tillbaka från skador och nya spelare utifrån. Det finns en stabilitet i våra prestationer – i vår form, i vårt lag och hos våra spelare, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

FotbollDirekt-kommentar:
Gefle gjorde en gedigen insats mot IFK Göteborg i svenska cupen i veckan trots förlust. Örgryte visade stundtals upp intentioner i sitt anfallsspel mot Elfsborg, men luften verkar gå ur dem vid första motgång. Gefle är kompetenta och mycket anpassningsbara, men känslan är att de kan få problem mot ÖIS. Jumbolagets första vinst kan mycket väl komma nu.

Publicerad 2009-07-12 kl 14:35
Annons
Annons
Annons