POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle-veteranen: "Vi ska bli bättre i år"


Allsvenskt kval ifjol, ekonomisk kris och inga pengar till nyförvärv - Gefle ser utdömda ut.
- Men vi ska vara bättre än förra säsongen, protesterar Gefle-veteranen Daniel Bernhardsson.

Efter allsvenskt kval ifjol och ekonomisk kris - Gefle blir om möjligt ännu mer nederlagstippade inför årets allsvenska.
Inga pengar finns till nyförvärv och klubben stannar med största sannolikhet hemma på försäsongen, på grund av den dåliga ekonomin.
Men Gefles lagkapten Daniel Bernhardsson är luttrad vid det här laget.

Bernhardsson, med elva säsonger i klubben, menar att underdog-stämpeln sitter så hårt på Gefle att ingen ens tänker på det. Det är varken en fördel eller en nackdel. 
 
- Det har varit så varje år sedan vi gick upp. Experterna tycker som de gör, de går på spektakulära namn när de tippar, om det har kommit in några namnkunniga nyförvärv och så. Det känns inte som att de alltid har full koll på alla lag.

-Men nu går vi in i sjunde raka allsvenska säsongen och vi har bevisat gång på gång ute på planen att vi kan slå vilket lag som helst.

Det har hänt mycket runtomkring Gefle under vintern.
Klubbens ekonomi visade sig vara i värre skick än vad som befarats och Gefle fick tigga pengar utifrån för att behålla mittbacken Daniel Theorin.
Men Daniel Bernhardsson ser inte turbulensen som något som svetsar samman laget - det har inte påverkat alls. Däremot finns en positiv känsla efter säsongsavslutningen ifjol, där bitarna började falla på plats spelmässigt.
 
- De tre sista matcherna i allsvenskan plus kvalet mot Sundsvall, då satte sig vårat spel och det känns som att vi gick stärkta ur fjolåret. Det är något vi tar med oss till denna säsong. 

- Nu har inte klubben gått ut med någon officiell målsättning, men personligen tycker jag att vi ska vara bättre än ifjol. Det var en del spelare in och ut ifjol, plus en del skador. Men nu har vi fått behålla truppen relativt intakt, vi har tappat Jawo men sedan ser det bra ut.

Publicerad 2011-01-13 kl 16:36
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå