POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/GEFLE

Efter serieledningen - här är siffrorna som talar för Gefle

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gefle leder överraskande allsvenskan efter att två omgångar spelats. Men det är inte de enda siffrorna som laget kan glädjas åt.

Två gånger 2-0 mot Falkenberg respektive Kalmar har gett Gefle en mycket skön start på årets allsvenska. De två segrarna innebär att laget, som inför nästan varje säsong tippas åka ur, nu leder serien efter sina sex inspelade poäng.

Men serieledningen är inte det enda som Gefle kan dra på smilgroparna åt. Faktum är att förstaplatsen är en historisk milstolpe för Roger Sandbergs gäng. Detta är nämligen första gången som Gefle leder allsvenskan efter en avslutad omgång, enligt Infostrada.

Övertagandet av förstaplatsen innebar också slutet på en lång tid av tätkänning för Malmö FF. För när svenska mästaren spelade 0-0 mot AIK förlorade de sin serieledning efter 598 dagar i topp.

Huruvida Gefle kan hålla sig kvar som etta lika länge som Malmö återstår att se - men kvar i allsvenskan lär de hålla sig. På 2000-talet har nämligen inget lag som tagit sex poäng på de två första omgångarna åkt ur.

Minst sagt glädjande siffror för Gefle som på söndag stöter på betydligt tuffare motstånd - då väntar AIK på bortaplan.

Publicerad 2015-04-10 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå