Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

"Europamatcherna ger mer energi än de tar"

Foto: Scanpix

Mikael Dahlberg tror på vinst mot azeriska Karabach och därmed en förlängning av europaäventyret för Gefle.

- Det blir en annan match här än i Baku, säger Dahlberg.

Gefle kämpar för tillfället på två fronter - att hålla sig kvar i Allsvenskan ännu en säsong och att ta sig vidare ut i Europa.

I kväll är det dags för Gefles returmöte mot azeriska Karabach. Den första matchen spelades i ett 30-gradigt Baku inför 20 000 hemmafans. En situation som inte passade Gefle särskilt bra. Det blev förlust med 1-0.

- De var bättre där. Men det blir en annan match här än i Baku. Vi siktar att vara bättre än dem här och möjligtvis är de ovana vid konstgräs, säger Gefles anfallare Mikael Dahlberg.

Returmatchen får inte spelas på Gefles hemmaplan Strömvallen då den inte lever upp till de kraven som UEFA ställer på ett Europa League-lag. I stället kommer Gefles "hemmamatch" spelas på Norrporten Arena i Sundsvall.

Det tuffa matchandet hör inte till vanligheterna för Gefle IF. På en månad har laget spelat tio matcher. Och som sagt att kämpa på två fronter kan vara tufft. Men succématcherna ute i Europa har snarare smittat av sig på den Allsvenska formen tror Mikael Dahlberg:

- Vi har tagit med oss energin som vi har fått av att spela ute i Europa till Allsvenskan och det är därför det gått bra för oss de senaste två matcherna tror jag. Europa har verkligen gett mer energi än vad den har tagit, säger Mikael Dahlberg.

Gefle har det bästa utgångsläget av de Allsvenska lagen som spelar den tredje kvalomgången. Malmö FF måste vinna med fyra mål i kvällens match mot Swansea och Häcken måste vinna med åtminstone två mål på bortaplan mot FC Thun.

Publicerad 2013-08-08 kl 12:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons