Hugossons vikarie höll nollan

Gefle

Gefle kunde ta hem tre viktiga poäng efter 1-0 hemma mot Åtvidaberg.

Emil Hedvall hade suttit på bänken för sitt Gefle under fem hela allsvenska säsonger. Under måndagen fick han äntligen gör debut, och det blev seger direkt med 1-0 mot Åtvidaberg i den allsvenska premiäromgången.

Mattias Hugosson - som kanske är Gefles allra viktigaste spelare - låg hemma febersjuk i den allsvenska premiäromgången. Det öppnade för Emil Hedvall som fick göra sin allra första match mellan stolparna efter att Hugosson vaktat målet i samtliga 228 matcher sedan Gefles återkomst till allsvenskan 2005.

Och han fick en bekväm debut. Åtvidaberg, som saknade viktige innermittfältaren Mohammed Abubakari, hade stora problem till en början, men växte in i matchen och Imad Zatara trodde att han hade gjort mål i den 24:e minuten. Men målet vinkades av för offside.

Alexander Faltsetas, som slog igenom förra säsongen blev matchen enda målskytt, när han i den 51:a minuten enkelt placerade in bollen bakom Åtvidabergs Henrik Gustavsson.
Gefle gjorde en mycket bra match. Efter en lite trevande inledningen växte laget och hade flera chanser att öka på ledningen i den andra halvleken.

Åtvidaberg testade att kasta in Martin Christensen, Petrit Zhubi och Mattias Mete - men någon effekt av det blev inte.

Peter Swädhs mannar tryckte på i slutet men lyckades aldrig få in bollen bakom Emil Hedvall.

Gefle: Hedvall - Portin, Wikström, Fällman, Asp - Lundevall, Hansson, Falsetas, Lantto - Orlov, Dahlberg

Åtvidaberg: Gustavsson - Tinnerholm, Hallingström, Pettersson, Dahlén - Zatara, Dogbe, Sjölund, Bergström - Möller, Prodell

Publicerad 2013-04-01 kl 16:56