Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

Lundevall vill lämna med rak rygg

Foto: Scanpix

Simon Lundevall

Simon Lundevall har sitt på det torra. Han spelar allsvensk fotboll nästa år.

Men hur blir det med Gefle?

– Vi ska göra allt för att slå Helsingborg, säger mittfältaren som i somras gjorde klart med Elfsborg.

Det raffinerade bottendramat i allsvenskan får sin upplösning på lördag eftermiddag. Falkenberg, Mjällby och Gefle är inblandade. Tre frågor får sina svar.

Vilken klubb klarar sig kvar?

Vilken klubb får kvala?

Vilken klubb åker ur?

Programmakarna har sett till att Falkenberg och Mjällby möts. Men den matchens betydelse styrs av vad som händer mellan Gefle och Helsingborg på Strömvallen. Vinner Gefle är Mjällby i superettan oavsett hur stor en eventuell Mjällby-seger blir i Falkenberg. Samtidigt kan en sådan storseger ta Gefle upp på säker mark om Lundevall & Co gör sitt mot Helsingborg. Då får Falkenberg kvala. Det finns många möjliga utfall, men Lundevall, 26, väljer att fokusera på sitt.

En eller tre matcher kvar?

Han hoppas att det blir sista matchen med gänget — och att han kan lämna klubben med rak rygg. Sedan det läckte ut att han gjort klart med Elfsborg till nästa säsong har fansens förhållande till honom blivit komplicerat. Därför valde han nyligen att gå ut med alla uppgifter på en presskonferens.

– För min del var det skönt att få klart något inför nästa år och nu blev det som det blev och det var lite olyckligt. Men för mig var det skönt så att jag kan fokusera på de sista matcherna och slippa spekulationer.

Det sägs att tankarna färdas snabbare än bagaget, men Simon Lundevalls är helt och hållet kvar i Gävle.

– Det skulle vara väldigt respektlöst att släppa fokus. Det är en jätteviktig match både för mig och för hela föreningen. Vi vet vad som står på spel och vi måste vara där mentalt och vinna matchen.

Ville spela säsongen ut

TT: Var det din önskan att spela säsongen ut för Gefle?

– Jag valde att inte lämna i somras, kände att det gick lite för fort. Jag ville att det skulle kännas helt rätt, säger han.

TT: Risken är stor att det blir kval även om ni vinner, eller hur?

– Det är inte omöjligt att det blir så, men i dagsläget är fokus på Helsingborg och blir det två matcher efter det får vi ta det då.

TT: Vad talar för er?

– Vi har hemmaplan och är i en situation där vi verkligen måste vinna matchen. Det är ganska avslappnat i truppen och det är viktigt så att det inte knyter sig. Jag tror alla vet vad som gäller. Jag kommer att kriga för att vinna matchen.

Publicerad 2014-10-31 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons