Lundevalls straffmål ger dramatisk avslutning i cupen

Gefle

Simon Lundevalls straffmål i 86:e minuten gör att grupp 7 i Svenska Cupen kommer få en dramatisk sista omgång.
Lundevalls mål betydde att Gefle och Gais spelade 1–1.

Samtidigt som Norrköping vann sin match mot AFC United med 2–0 spelades den andra matchen i grupp 7. Och det blev en match med en händelserik avslutning. Gais såg ut att gå mot segern efter att Malkom Moenza givit bortalaget ledningen i den 59:e minuten.

Men Gefle satsade vilt framåt och i den 86:e minuten revs nyinbytte Dardan Mustafa ner i straffområdet. Simon Lundevall fick chansen att slå straffen – och han tog den.

Straffmålet betydde 1–1 och sista omgången i grupp 7 kommer bli högdramatisk.

Såväl Gais och Gefle står på fyra poäng medan Norrköping har tre. I sista omgången möts Gais och AFC United medan Norrköping tar emot Gefle. Det bästa laget i gruppen går vidare till kvartsfinal.

Publicerad 2014-03-09 kl 16:30