Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT

Gefle IF

Så ska nya arenan lyfta Gefle: ”Konkurrera på en högre nivå”

IFK Norrköping och Kalmar är bara två av de allsvenska klubbarna som har kämpat med dyra driftkostnader.
Gefle menar att man har gjort läxan under sitt nya arenabygge.
- Vi har tittat på andra föreningar och arenor, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om bland andra IFK Norrköpings bekymmer med driftkostnader, som bland annat har inneburit att fotbollsverksamheten 2014 gick med förlust på nästan tre miljoner kronor. Den 20 maj kommer Gefle att spela sin första match på den nya hemmarenan Gavlevallen i Norrlandsderbyt mot GIF Sundsvall. Klubbdirektören Eva von Schéele-Frid tror att klubbens långa planering kommer vara till fördel för både ekonomin och satsningen.

- Absolut, det här har varit ett pågående arbete under en lång tid. Det är ju vårt elfte år i Allsvenskan och arenafrågan har varit aktuell länge. Det är jobbigt att det har tagit tid, men det positiva är att vi har kunnat skaffa mycket erfarenhet och det finns ju personer i vår förening som har mycket professionell erfarenhet från fastighetsbranschen. På det sättet har vi kunnat ”benchmarka” (riktmärka) andra föreningar och arenor och titta på vad de gör bra och mindre bra. Samma sak är med företagscentret där vi har fått signaler över vad kunder efterfrågar, där själva grejen är som en lounge där vi träffas för att kunna göra affärer.

ANNONS

Klubbdirektören påpekar att det inte är GIF själv som äger arenan utan kommunen, där klubben har rollen som hyresgäst. Omsättningen kommer dubblas och hyran kommer bli större, men Von Schéele-Frid ser arenabygget som ett nödvändigt steg att vidareutveckla Gefle som en elitklubb.

- Egentligen skulle vi bygga arenan först innan 2013 när ett annat beslut togs. Arenan är väldigt ändamålsenlig och anpassad utifrån det bästa tänkbara egentligen. Vi har tittat på det och det blir en liten tight arena. Målet är att ha så högt snitt som möjligt och den kommer bli otroligt bra. Hyran kommer bli högre, men för att vi ska bli klubben för framtiden krävs en modern arena. Oavsett om man supporter, åskådare eller partner kräver man en annan typ av service än vad Strömvallen kan erbjuda, så det har varit utgångspunkten hela tiden. Vi vill fortsätta driva vår oerhört stora ungdomsverksamhet och breddverksamhet. Vi bygger ju från grunden och för det behövs andra förutsättningar, varav arenan är en grundförutsättning. Självklart ska det ha en positiv påverkan på vår satsning.
ANNONS

Gefle satsar långsiktigt, men huruvida det kommer innebära högre placeringar i tabellen vill von Schéele-Frid inte utlova i nuläget. Trots att klubben aspirerar på högre placeringar är långsiktigheten högsta prioritet.

- Vi vill vara en elitförening över tid. Alla som håller på med idrott vet att det är en tabell man spelar i och självklart är ambitionen att utveckla vår sportsliga utveckling. Dock är det svårt att svara på om det innebär att vi ska ligga på övre halvan eller så. Förhoppningsvis med bättre resurser ska vi kunna konkurrera på en högre nivå, säger Eva von Schéele-Frid till Fotbollskanalen.
Publicerad 2015-02-20 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto