Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

Sandberg vill förvalta Olsson Geflearv: Vore vansinnigt att bryta upp allt

Foto: Bildbyrån

I åtta år har Pelle Olsson bossat över Gefle.
Nu börjar en nya era – med Roger Sandberg.
– Det vore vansinnigt att bryta upp allt som byggts upp och ändra allt på en handvändning, säger Gefletränaren till fotbollskanalen.se.

I dag gör Roger Sandberg debut för Gefle i tävlingssammanhang. AFC United väntar i Svenska cupen och det är i sanning en ny era. I åtta år har Pelle Olsson styrt Gefle – och med små medel förvändlat Gefle till ett stabilt allsvenskt lag. Nu ska Roger Sandberg förvalta arvet. Och han ser ingen prestige i att förändra det som varit.  
– Det vore vansinnigt att bryta upp allt som byggts upp och ändra allt på en handvändning. Jag ser det som en fördel att komma till en klubb där det varit stabilitet och kontinuitet än att komma till en klubb i kaos. Det har varit skönt att komma till en klubb där det varit lugn och ro.

Pelle Olsson har varit där länge. Kan det till och med vara en fördel att bygga vidare på hans arv?
– Det tror jag nog det kan vara. Det är något jag definitivt tar hänsyn till, att Gefle har en historia och att man spelat länge på ett visst sätt.

Hur skulle du beskriva din spelfilosofi?
– Det är svårt att uttala sig om det där, det finns alltid en motståndare att ta hänsyn till. Det finns inget självändamål att ha ett visst sätt att spela på. Jag vill spela ett stabilt försvarsspel där vi bjuder på väldigt lite och sen ska det gå undan när vi vinner boll och vi ska ta oss till avslut snabbt.

Gefle har varit på Cypern och slipat formen och Sandberg har under försäsongen kunnat laborera med en i princip skadefri trupp.
– Jag är nöjd att vi kunnat spela ihop oss och kommit ihop som grupp på Cypern. Det resultatmässiga har inte varit det viktigaste. Vi har haft en stor omsättning på spelare så jag är nöjd att vi hållit oss skadefri och haft många spelare att välja på, säger han till fotbollskanalen.se.

I dag drar alltså tävlingssäsongen igång. AFC United i Svenska cupen och Sandberg gör debut som huvudtränare i Gefle.
– Det är inte så nervöst än, men det kanske kommer när det är dags. Det kommer helt klart vara en annan anspänning än i träningsmatcherna. Nu är det bara resultatet som räknas.

Hur trivs du annars i Gävle och Gefle?
– Jag trivs jättebra. Det är ingen storklubb och vi har en omsättning som är klart mindre än de flesta klubbarna och har färre anställda. Men det är en härlig stämning och en proffsig klubb i all sin enkelhet.

Publicerad 2014-03-02 kl 08:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons