Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

TV: Gefle bröt Falkenbergs supersvit

Nästa

Avbryt
Försök igen

Falkenbergs svit på 55 raka hemmamatcher där man gjort mål bröts idag av Gefle. Bortalaget tog vara på två försvarsmissar och vann sin första seger på gräsunderlag sedan i oktober 2013.
- Det var inget vi hade räknat med, säger Hasse Eklund till fotbollskanalen.se.

Det var en tung svit som idag bröts på Falkenbergs IP. Hemmalaget har gjort mål i sin hemmaborg i 55 seriematcher i rad, något som skulle brytas mot Gefle. Det himmelsblåa laget vann med 2-0 efter att Falkenberg visat upp ett riktigt dåligt försvarsspel två gånger om.
- Jag tycker att vi försvarsmässigt gör det fantastiskt bra, vilket jag också hade förväntat mig, sa Roger Sandberg efter matchen till Cmore.

Hasse Eklund i Falkenberg hittade trots förlusten en del positivt att ta med sig.
- Jag är ändå nöjd med att vi krigar och försöker även om vi inte får till det i sista tredjedelen, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var också bortalaget Gefle som startade piggast. Laget skapade i början av den första halvleken ett par halvchanser då man att var nära att få bollen förbi Otto Martler i FFF-målet. Men först i den 35:e minuten kom ledningsmålet. Efter att Daniel Johansson i Falkenbergsförsvaret helt missat bollen som sista man tog Johan Oremo till vara på chansen och sköt snyggt in 1-0 med vänstern.

Efter en timmes spel var det återigen dags för Falkenberg att visa upp ett nästan komiskt dåligt försvarsspel. Tobias Karlsson i hemmalaget missbedömde bollbanan helt, och Dioh Williams kunde snappa upp bollen och göra 2-0 till Gefle.
- Ja… vi hade inte koncentrationen idag och det är något vi måste ta med oss. Motståndarna måste få jobba hårdare än så för att göra sina mål, säger Eklund och kan ha en förklaring.
- Jag tror det kan ha med att vi har haft för få och för dåliga träningsmatcher, vi måste få upp tempot. Idag kändes det som att vi inte har det allsvenska tempot i oss. Men vi har ju tre matcher på en vecka så då får vi chansen att komma in i det.

Så vi ska räkna med liknande prestationer första veckan?
- Det hoppas jag inte, jag förväntar mig att vi ska kunna ha koncentration i nittio minuter.

Känslan nu?
- Just nu vill man ju bara spela om premiären men det är skönt att allsvenskan är igång.

Publicerad 2015-04-05 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons