TV: Oremo historisk målskytt - Gefle tog andra raka

Tre mål på de två inledande matcherna och bäste målskytt i högsta divisionen för Gefle genom tiderna. Johan Oremo kunde jubla åt både klubbrekord och säsongens andra raka seger när Gävlelaget besegrade Kalmar FF med 2—0 i hemmapremiären.

Förra året dröjde det till femte matchen innan Johan Oremo gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen. I år har det rasslat till rejält. Direkt.

Det var 28-åringen som inledde målskyttet när Gefle i söndags inledde säsongen med 2-0 mot Falkenberg borta. Och det var Oremo som bäddade för andra raka trepoängaren i onsdagens lite kylslagna hemmamatch.

Det bjöds inte på någon sprudlande fotboll i första halvlek men när det väl hände något var det oftast Johan Oremo som tillsammans med Jonas Lantto stod i centrum.

Som i 17:e minuten då Oremo skickade ett vasst inlägg fram till Lantto, som sköt bollen via Kalmarmålvakten Ole Söderberg och ut till hörna.

I 22:a minuten bjöd Lantto själv på ett vasst inlägg i straffområdet till Dioh Williams som dock inte kom upp högt nog för en nick.

Straffmål

Fyra minuter senare blev däremot både skarpt läge och mål.

Kalmarbacken Marcus Nilsson drog ytterst klantigt ner Johan Oremo som tog straffen själv och iskallt väntade ut Söderberg som slängde sig åt höger. Då lade Gefles skyttekung in 1-0 i vänstra hörnet i stället. Kliniskt vackert och tangerat målrekord i klubben.

Tio minuter senare var det dags för tronskifte på målgörartronen genom tiderna i Gefle.

Gefle-bäst

Jonas Lantto lyfte in bollen som studsade via en Kalmarspelares huvud fram till Oremo som tvärvände och klippte in sitt 35:e mål (2—0) i karriären för Gefle och därmed passerade Jakob Orlov som främste allsvenske målskytt i Gävleklubben genom tiderna.

Kalmar FF? Har ännu inte gjort mål i årets allsvenska trots klart bättre spel och riktigt vassa chanser i andra halvlek.

Publicerad 2015-04-08 kl 20:11