Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

Uppgifter: Danskt intresse för Oremo - "Han vill avvakta"

Foto: SCANPIX

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se finns det intresse i Danmark för att värva Gefles Johan Oremo, som sitter på utgående kontrakt. Anfallaren har samtidigt fått ett kontraktsförslag av GIF.
- Han vill avvakta lite, säger klubben sportchef Hasse Berggren till Fotbollskanalen.

Gefle IF klarade sig kvar i allsvenskan efter kvalvinsten mot Ljungskile. Det står redan klart att lagets kanske mest framstående spelare denna säsong, Simon Lundevall, lämnar klubben och går till Elfsborg. Ytterligare två profiler i klubben sitter på utgående kontrakt - Johan Oremo och Marcus Hansson - och deras framtid i klubben är osäker.
- Johan har jag gett ett avtalsförslag. Marcus har velat avvakta, säger Gefles sportchef Hasse Berggren.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se finns det intresse i Danmark för att värva Johan Oremo.
- Både när det gäller Johan och Marcus så är det inga konstigheter. Det är ju två spelare som spelar regelbundet med oss och att andra klubbar är intresserade när deras avtal går ut det är rätt naturligt. Och sen är det inget konstigt att de vill lyssna och se vad de ryktena ger dom, säger han.

På måndagsmorgonen hade Hasse Berggren ett möte med Oremo.
- Han vill avvakta lite, men det känns bra med Johan. Det är lite rykten som han vill kolla upp, säger Berggren.

Sportchefen menar att man i nuläget inte tittar på en ersättare till Simon Lundevall, utan ser till en tidigare värvning.
- Vi tog ju in Johan Bertilsson i somras för att konkurrera i den positionen. Så i det här läget så ser vi Johan som Simons ersättare. Sen får vi se vilka möjligheter vi får och vilka positioner vi behöver värva på, säger han.

Berggren ser ljust på läget inför nästa säsong och jämför med förra säsongen då bland andra tränaren Pelle Olsson, Jakob Orlov, Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson och Mikael Dahlberg lämnade.
- Det jag kan säga är att vi sitter i en mycket mer gynnsam position än vad vi gjorde förra året. Förra året hade vi mindre spelare och väldigt många allsvenska matcher som lämnade, säger Berggren till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-24 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons