POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gefleduons hot: "Vi stänger butiken igen"

Gefle har bara en förlust på de sex inledande matcherna. Samtidigt har laget bara släppt in fyra mål. De två senaste matcherna har slutat 0-0. Förklaringen är bland annat ett starkt mittlås.

Omar Jawo och Daniel Theorin har varit en stor bidragande orsak till Gefles ramstarka försvar.

Mot Örebro kommer duon med ett nytt "hot".

– Vi ska stänga butiken igen, säger Daniel Theorin till Gävle Nyhetsbyrå.

Gefle har inte bjudit på någon sprudlande offensiv fotboll. Nej, det har varit defensiven först och därefter ännu mer defensivt och någonstans därefter har Hasse Berggrens ensamma offensiv kommit.

Djurgården och Malmö är två av lagen som har stött på en vit mur, där Omar Jawo och Daniel Theorin varit i det närmaste fläckfria i sitt spel. En dynamisk duo som hittat helt rätt och som spelat varje minut tillsammans den här säsongen.

- Jag och Omar har inte spelat extremt många matcher ihop. Men vi fungerar bra tillsammans, både på och utanför plan. Det gäller att snabbt kunna anpassa sig till varandra och samarbeta, säger Theorin.

Han har bara superlativer att ösa över sin mittbackskollega, som klubben värvade inför säsongen från Väsby och som många hyste vissa tvivel inför om han skulle hålla i Allsvenskan.

– Det är en kanonbra spelare. Han är stor, stark och beslutsam.

Med ett stentätt försvar är det upp till anfallet att se till att det inte blir 0-0 för tredje matchen i följd.

– I de tre första omgångarna skapade vi rätt mycket, men på sistone har det sett annorlunda ut. Det vore bra om vi kan spela med mer fart på den sista tredjedelen av planen, säger Theorin och ger en syrlig passning till sina lagkamrater längre upp i planen.

Publicerad 2009-05-04 kl 11:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå