Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefles guldavtal - Gerndt rena drömaffären

Helsingborg har en storaffär på gång med Alexander Gerndt. 30 miljoner säger rykten. En succé för hårt skulddrabbade Gefle som uppges ha rätt till 15 procent.

- Vi har en mycket bra vidareförsäljningsklausul men hur stor den är behåller vi för oss själva, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att det kan bli en bra affär för oss, lite fantastiskt att vi faktiskt kan få betalt två gånger för en och samma spelare. Man kan väl säga att det ligger lite i vårt intresse att det går bra för honom och Helsingborg.

Alexander Gerndt jämfördes i går av Fotbollskanalens expert Pontus Kåmark med Martin Dahlin.
Det var innan genombrottet i går kväll i landskampen mot Botswana. I dag värderas allsvenskans hetaste spelare, enligt SPORT-Expressen, till 30 miljoner kronor.

Jämte avslöjar uppgifter till FotbollDirekt.se att Gefle har en vidareförsäljningsklausul på omkring 15 procent efter Gerndts flytt i somras till Helsingborg - en affär som då kostade HIF cirka 4,5 miljoner kronor.
Nu kan Gefle alltså vara på väg mot ännu större pengar som skulle rädda en hårt ansträngd ekonomi.

Helsingborgs påstådda krav för att släppa Alexander Gerndt överraskar hur som helst inte Gefles ordförande.

- Det är väl egentligen bara logiskt med den succé han gör. Som han avslutade säsongen och som han har fortsatt så är summan som nämns ingen fantasisumma, säger Leif Lindstrand.

- Men hur mycket han är värd eller hur mycket vi kan tjäna är än så länge bara en spekulation, även om det är skönt att vi kommer att vara med när det blir aktuellt för honom att gå utomlands.

Publicerad 2011-01-20 kl 14:34
Annons
Annons
Annons