Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefles joker i leken - stjärnan tillbaka

Hasse Berggren kan bli Gefles joker i bottenstriden. Efter en månads skadefrånvaro är han tillbaka i träning. Nu öppnar han för spel mot Djurgården på söndag.

- Jag jobbar mot det. Fast 90 minuter kan jag inte räkna med att spela, säger Hasse Berggren till Gefle Dagblad.

Berggrens öppning kan bli guld värt för Gefle - eller åtminstone värt ett nytt allsvenskt kontrakt. Med två omgångar kvar är Gefle på nedflyttningsplats, endast en poäng bakom Åtvidaberg på kvalplats. På söndag besöker Djurgården Strömvallen - viktiga poäng på spel, med Berggren tillbaka på topp ökar Gefles vinstchans markant.

Under de senaste veckorna har Berggren besvärats av en inflammation i magtrakten - rehabträning har stått på anfallarens schema.
I torsdags var 37-åringen tillbaka i full träning för första gången på en månad och testet föll väl ut.

- Jag var med lite i onsdags också. Men i går var det första gången på fyra veckor som jag tränade för fullt. Det känns bra nu, lite stel i musklerna, men det verkliga testet blir på lördag dagen innan matchen, säger Berggren.

Veteranen är hoppfull om att kunna hjälpa sitt Gefle till tre poäng mot Djurgården.

- Jag är inte redo för 90 minuter men jag hoppas kunna ta en plats i truppen, men det är ju upp till tränarna att bestämma.

Lagets andra anfallsstjärna Jakob Orlov fick en smäll i huvudet i söndagens match mot Gais och har inte kunnat träna med laget under veckan som gått.
Trots det är han tillgänglig för spel på söndag.

- Ja, han har följt sin stegring efter den hjärnskakning som vi behandlat smällen som. Han är helt matchduglig från och med lördag och kommer att träna för fullt då, säger Gefles naprapat Fredrik Wallström till Gefle Dagblad.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-30 kl 09:07
Annons
Annons
Annons