Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Generationsskifte skyndas på i Kalmar

12å

På söndag kan Kalmar FF bli Svenska mästare. Men stommen är till åren kommen och Kalmar gör nu allt för att parera generationsskiftet som snabbt närmar sig.

- Det får inte ta så mycket mer än ett-två år, kanske tre år, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

ANNONS

Kalmars ryggrad har gjort närmare 900 allsvenska matcher och består av Petter Wastå, 32, Henrik Rydström, 32, Tobias Carlsson, 33, Lasse Johansson, 33 och Joachim Lantz, 31.
För ett ännu större perspektiv: Wastå har spelat i Kalmar sedan 1994, Rydström och Carlsson sedan -93, Johansson sedan -99 och Lantz sedan -00.
Unikt - och så mycket själ. Men det här gänget inte har så långt kvar av sina karriärer. Om ett par-tre år kan alla vara borta.

- Det vi jobbar på att undvika är att den här generationen inte väljer att sluta samtidigt. Det är det viktigaste. Så får det inte bli.

- Det är där den stora faran ligger. Men vi ska vara uthålliga och lösa det här, fortsätter Johnny Petersson.

Hur ser ni på Petter Wastå? - Det pågår samtal med honom. Vi har absoluta förhoppningar om ett år till, helst två.

ANNONS

Henrik Rydström? - Han skrev ju tidigare på för två år till (fram till 2010). Håller han fysiskt så tror jag han vill hålla på ännu längre. Hans betydelse är så stor för oss. Unikt klubbhjärta.

Tobias Carlsson? - Vi har förhoppningar om att han ska bli frisk. Men han rehabtränar fortfarande efter senaste operationen. Vi får se. Vi vill testa honom under vårsäsongen först innan vi säger något bestämt, men en frisk Tobias vill vi verkligen ha kvar.

Lasse Johansson? - Vi har visat tydligt för honom att vi vill ha honom och hur mycket vi uppskattar säsongen han har gjort. Bollen ligger hos honom och han har lovat att komma med besked 1-2 veckor efter säsongen. Då måste vi ha ett besked.

Joachim Lantz? - En kille som personifierar Kalmar. Finns ingen anledning att söka en ersättare för honom. Vi hoppas på i alla fall ett år till med Joachim.

ANNONS

Viktor Elm, Patrik Rosengren och Artur Sorin är redan förlorade. Har ni en bra plan? - Svante (Samuelsson) har en lista i skrivbordslådan som vi ska börja jobba med. Jag är inte orolig. Brasilien-resa igen? Ja, en sådan finns också inbokad. Jag är inte orolig.

Hur ser ni på att både Rasmus Elm och Patrik Ingelsten uppvaktas av andra klubbar? - Båda har ett år kvar på sina kontrakt. Patrik är äldre och har kanske mer bråttom att komma i väg medan Rasmus känner att han kanske vill stanna ett tag till och utvecklas. Vår absoluta målsättning är i alla fall att behålla en av dessa två.

Den största faran känner annars Kalmars ordförande är förväntningarna som följer med ett eventuellt SM-guld. I det avseendet tänker både han och Kalmars ledning göra sitt bästa för att Kalmar FF inte ska sugas in i en spiral som till sist kommer att sluta med tunga röda minussiffror.

ANNONS

- Det är nog vad jag personligen känner störst oro för - att det kommer att finnas en tro och krav på att vi ska vara med i toppen varje år. Den stämpeln ska vi inte sätta på oss själva.

- Det är det farligaste vi kan göra med tanke på att vår omsättning i dag bygger på att vi ska vara ett mittenlag. Ska vi ha som målsättning att år efter år vara med i toppskiktet så måste omsättningen fördubblas.

Publicerad 2008-11-06 kl 17:38
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto