Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Georgson blir assisterande i MFF - ska underlätta steget mellan U-lag och A-lag

Foto: Bildbyrån

Andreas Georgson har länge arbetat med Malmö FF:s ungdomsverksamhet. Nu lyfts han upp till assiterande tränare i A-laget - med ansvar att främja övergången från U-lag till A-lag.
- Slutmålet är att göra steget mellan ungdomslag och A-lag så mjukt som möjligt, säger Georgson i ett pressmeddelande.

Under tolv år har Andreas Georgson varit verksam inom Malmö FF:s ungdomsverksamhet. Senast som scoutingansvarig. Nu lyfts Georgson upp i föreningens A-lag och får en roll som assisterande tränare. Han ska dock behålla scoutingansvaret på ungdomssidan.

- Hans roll blir att ge våra yngre spelare kontinuerlig feedback och hjälpa dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling. Andreas är kompetent och driven och han kan föreningen väldigt väl. Efter sina många år på ungdomssidan har han dessutom en nära relation till våra unga spelare, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Georgson får ett extra ansvar för att stötta de yngre spelarna i A-laget och ge dem individuell feedback.

- Slutmålet är att göra steget mellan ungdomslag och A-lag så mjukt som möjligt. Framför allt de yngre spelarna har ofta en lång väg kvar till att nå sin fulla potential. Det blir min uppgift att kontinuerligt jobba med utveckling för att förbereda dem för att bli A-lagsspelare, säger Georgson, som också får ansvar för U21-lagets matcher.

MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson tror att Georgson kommer att bli nyttig för laget i sin nya roll:

- Han blir viktig både på planen och med sina kvaliteter i att analysera individuella och kollektiva prestationer. Han kommer att arbeta mycket med Jens Fjellström för att utvärdera vad vi gör i träning och match. Men huvudsakligen kommer han att hjälpa våra yngsta spelare i truppen att anpassa sig till den nya nivån som seniorspelare i Malmö FF.

Malmö FF gjorde nyligen en omorganisation med syfte att få fram fler egna talanger.

Publicerad 2017-12-21 kl 15:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons