Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerhardsson tillbaka på Bravida: "Inte så mycket nostalgi"

Foto: SCANPIX

GÖTEBORG. Häcken-tränare i åtta år. Under fredagen såg Peter Gerhardsson sitt gamla gäng live för första gången sedan han lämnade klubben.
- Det var inte så mycket nostalgi, säger han till Fotbollskanalen.

Ni vet att det är nya tider ute på Hisingen. I höstas tackade Peter Gerhardsson för sig efter åtta år som huvudtränare. Mikael Stahre kom in och är den som styr och ställer kring Häcken numera.

Under fredagskvällen korsades deras vägar när laget mötte Sirius (2-2). Stahre stod nere vid sidlinjen och coachade, Gerhardsson satt ett par rader upp på läktaren och spanade. Det var första matchen han såg live med Häcken sedan den dagen han slutade vara tränare för klubben.

- Jag var ditbjuden av Marcus Jodin på Sankt Jörgen Park. Det var mer en social vistelse. Mindre titta på fotboll, mer träffa människor. Det var trevligt, säger han.

Kändes det speciellt att vara tillbaka?
- Nej, det vill jag inte påstå. Jag satt med min lilla son som skrek när det blev mål. Honom har jag bara sett på läktaren innan. Det var väl skillnaden. Man vet inte innan hur det ska vara, men det var inget speciellt. Man börjar på en ny arbetsuppgift och fokuserar på det. Det som har varit har varit. Jag hade en väldigt rolig tid där, men nu är det en ny tid som också är rolig.

Den där nya tiden innefattar ett uppdrag som förbundskapten för det svenska damlandslaget. Han tar över efter EM i sommar när Pia Sundhage slutar. Just nu åker han runt och kikar matcher.

- Det är den stora biten. Jag försöker sätta mig in i damallsvenskan. Hur man spelar där, vad man har för ideér. Det är viktigt för mig att veta. Damallsvenskan känns, precis som herrallsvenskan, spännande i och med att många spelar på olika sätt, säger han.

Gläds du ändå åt att det går bra för Häcken?
- Absolut! Jag har tre klubbar i allsvenskan som jag gillar. Hammarby där jag har spelat, Häcken som ligger närmast och så är Sirius från min stad Uppsala. Problemet är att jag känner en massa folk i tränarkåren som man också vill att det ska gå bra för. Det är skönt att inte kunna påverka utan bara kunna konstatera resultaten.

Hur tycker du att Mikael Stahre har skött sig som din efterträdare?
- Det har jag inga kommentarer till. Jag har knappt sett Häcken. Många tror kanske att jag följer dem, men jag har egentligen bara sett lite på tv. Han gör det på sitt sätt och som jag har sagt tidigare är det en bra person som jag gillar att träffa och prata med. Men vi har inte pratat så mycket fotboll.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-06 kl 14:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons