POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gerndt erbjuds drömlön: ''Snart slutfört''

Utrecht om Alexander Gerndt: "Vi hoppas kunna slutföra detta snart".

Alexander Gerndt kommer allt närmare Utrecht. De storsatsande holländarna erbjuder Gerndt att bli lagets bäst betalde spelare.
En årslön på fem miljoner kronor exklusive bonusar ska locka över gotlänningen, det uppger FotbollsExpressen.

- Vi hoppas kunna slutföra det här snart, säger Utrechts sportchef Foeke Booy.

Sedan FC Köpenhamn värvade senegalesen Pape Paté Diof, och därmed la ner sitt intresse för Alexander Gerndt, har ryktena kring Gerndt och Utrecht snabbt gått varma.
Nu erfar Fotbollsexpressen.se att Gerndt kan få en riktig drömlön i den holländska klubben, och bli lagets bäst betalda spelare.

Utrechts nye tränare, Erwin Koeman, har påpekat tydligt för sin ledning att han kräver att Alexander Gerndt ska värvas och enligt sportchefen, Booy, är en lösning nära.
Redan förra söndagen hölls ett möte mellan Gerndt och Utrecht.

– Första mötet var väldigt positivt. Vi pratade om klubben och hur vi spelar och hur vår organisation ser ut. Allt från medicinska teamet till vilken fotboll vi vill spela, säger Booy till Fotbollsexpressen.se

Nu väntar holländarna att Helsingborg ska besvara deras förfrågan om att Gerndt ska komma ner till Holland och besöka klubben.

– Det är viktigt för oss att visa spelare vi vill ha miljön och de anläggningar som finns. Men han kommer resa ner, vi väntar på svar om detta. Hans agent är utomlands men ska vad jag förstår resa via Holland, då är det läge, säger han.

Foeke Booy är övertygad om att den holländska ligan är ett bra steg att ta för Alexander Gerndt men medger även att det är många som ska säga sitt.

– Ja, vi diskuterar just nu med spelare, klubben och agenten. Vi vill väldigt gärna värva honom. Vi hoppas och tror att vi ska kunna slutföra det här snart men det är tre parter som ska säga sitt, säger han och fortsätter:
– Utrecht är ett bra steg tror vi givetvis. Holländska ligan och Utrecht är på många sätt ett skyltfönster för andra storklubbar i Europa och det är alltid något spelaren känner till.

Utrechts satsning på den allsvenske skyttekungen kommer även att visa sig i lönekuvertet. En årslön på närmare fem miljoner kronor skulle göra honom till lagets bäst betalde. Lägg där även till bonusar för eventuellt europaavancemang och antal mål i ligan.

Utrecht har nyligen även värvat Gerndts lagkamrat i HIF, Marcus Nilsson, och Gais Johan Mårthensson.

Publicerad 2011-07-13 kl 18:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå