Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerndt: "Gäller fortsätta jobba"

Alexander Gerndt har gjort mål i tre raka matcher och skuggar nu Marcus Ekenberg i den allsvenska skyttetoppen. Men ändå ligger han klädsamt lågt inför fortsättningen.

- Det har gått bra helt klart och jag har lyckats pilla in ett par mål och det har gått hyfsat för laget. Men det gäller att fortsätta jobba, säger Gerndt till FotbollDirekt.se.

Vad är det som har gjort att du har lyckats så bra, så här långt denna säsong?
- Det är svårt att sätta fingret på någonting speciellt. Kanske ser jag chanserna på ett annat sätt än jag sett tidigare.

Där kan dock en granskning av svenska fotbollförbundet statistik ge ett mer precist svar. Den som har skjutit flest skott mot mål är faktiskt Alexander Gerndt. 10 skott har han avlossat på de fyra matcher han spelat, vilket är ett fler än Elfsborgs Johan Larsson.

- Javisst kan det vara en stor anledning men samtidigt så känns det som om man tar många avslut som aldrig träffar mål.

I Hasse Berggrens frånvaro har Gerndt fått chansen och tagit den rejält och har samtidigt tystat belackarna som säger att Gefle inte kan göra mål utan Berggren.
- Ja det är skönt att ha gjort det men samtidigt är Hasse en duktig fotbollsspelare. Jag längtar till han kommer tillbaka. Han är riktigt skön att spela med.

Härnäst väntar match mot AIK - en klubb som Gerndt inte riktigt fick chansen i och som ledde till att han till slut dök upp i Gefle.
- Det ska bli roligt att möta dem. AIK har börjat lite knackigt men det kommer säkert att lösa sig för dem. Det är ett bra lag, inget snack om saken.
Men som läget var då gjorde de nog rätt. Det funkade inte för mig där och då.

- För oss och mig själv gäller det att komma upp i samma nivå som vi hade mot Mjällby och som vi haft i de senaste matcherna, vilket inte är det lättaste.

Gerndt har gjort mål i Gefles tre senaste matcher, vilket brukar känneteckna en duktig målgörare - att den kan leverera i flera matcher i följd. AIK borde vara mer än förvarnat om Gerndts målfarlighet vid det här laget.

Publicerad 2010-04-08 kl 18:14
Annons
Annons
Annons